6 trucs op WhatsApp die niet iedereen kent

 De chatsoftware heeft wat handige opties die niet iedereen kent.
De chatsoftware heeft wat handige opties waar niet iedereen bekend mee is…

WhatsApp is een goede manier om in contact te blijven met je vrienden en familie en het is gratis te gebruiken, tenzij je 4G internet gebruikt.

Toch zijn er een aantal opties in WhatsApp die niet iedereen kent en dat is eigenlijk best zonde, dus daarom zetten we deze 6 tips voor je op een rijtje.

1. Wie leest de groepsberichten
Je kent het vast wel: je zit in een groepsapp en je stuurt een bericht. Je krijgt geen twee groene vinkjes, dus dat betekent dat iemand je bericht nog niet heeft gelezen. Je kunt gelukkig makkelijk achterhalen wie je bericht nog niet heeft gelezen.

Je opent de groep en drukt even op je berichtje. Je bericht wordt geselecteerd en bovenin WhatsApp verschijnt nu een soort extra menu. Druk op de cirkel met de ‘i’ erin en je ziet welke mensen je bericht hebben gelezen en wie niet.

2. WhatsApp op je laptop
Soms is het gewoon niet fijn om WhatsApp op je telefoon te gebruiken. Je bent met andere dingen bezig of je moet ineens heel veel typen. Je kunt gelukkig WhatsApp ook starten op je laptop door in WhatsApp op het menu te drukken en dan op WhatsApp Web te drukken. Je krijgt hiermee een QR codelezer. Surf naar web.whatsapp.com en laat de QR code lezen door je telefoon (ook voor iOS). Tada! Je kunt nu appen op je computer.

Mocht het een openbare computer zijn, vergeet dan niet in de browser het vinkje bij ‘aangemeld blijven’ weg te halen. Ook kun je je in de app zelf afmelden bij alle computers.

3. Gegevens verbergen
Als je niet wil dat onbekende mensen je gegevens zien, waaronder wanneer je voor het laatst online was (en je profielfoto) dan is dit een handige truc.

Ga naar menu > instellingen > account > privacy en pas daar de opties aan voor laatst gezien, profielfoto en status. Als iemand je lastig valt, is dit ook de manier om iemand te blokkeren. Ook kun je hier je leesbewijzen uitzetten.

4. WhatsApp foto’s
Deze truc werkt alleen voor iOS. Als je foto’s op WhatsApp ontvangt die je niet aan iedereen wil laten zien, dan komen die standaard terecht in de camera roll. Als je dit niet wilt, dan kun je dit als volgt uitzetten: menu > instellingen > chats. Zet vervolgens het vinkje uit bij binnenkomende media opslaan.

Bij Android werkt het iets anders. Normaal worden je foto’s in een aparte map opgeslagen. Als je wil niet wil dat alle foto’s automatisch worden opgeslagen, dan ga je naar menu > instellingen > dataverbruik en kies je voor verschillende internetverbindingen of afbeeldingen wel of niet automatisch worden gedownload.

5. Geen previews meer
Wie veel waarde hecht aan privacy houdt niet van pottenkijkers en wil dus geen preview van zijn appjes zien. Je kunt deze previews uitzetten door naar menu > instellingen > meldingen > pop-upmeldingen en daar deze previews uit te zetten.

Op iOs ga je naar instellingen > meldingen > preview weergeven om daar het schuifje uit te schakelen.

6. Iemand citeren
WhatsApp heeft een tijdje geleden ingesteld dat je iemand kunt citeren. Heel handig als je twee gesprekken in een gesprek voert en zo op het juiste bericht kunt reageren.

Om iemand te citeren hou je het bericht vast dat je wil citeren. Het mini Whatsapp menu verschijnt. Druk op het pijltje naar links en je krijgt een miniversie van het geciteerde bericht boven je tekstbalk. Zo kun je eenvoudig op iemands berichten of op je eigen berichten reageren en ontstaat er geen verwarring.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *