600 miljoen aan illegale crypto-handel ontdekt

Auteur: , 1 Reactie
600 miljoen aan illegale crypto-handel ontdekt

Ook dit is cryptocurrency.

Cryptovaluta hebben op een aantal aspecten nog steeds een zwarte naam. Eén van deze keerzijden is dat criminelen relatief makkelijk anoniem geld kunnen verhandelen. Nu is de ene munt de andere niet. Sommige altcoins hanteren een open beleid, waarbij elke transactie online is in te zien. Dat is natuurlijk het laatste wat criminelen willen.

Terug naar het nieuws. In Zuid-Korea hebben de autoriteiten grootschalige illegale crypto-handel ontdekt met een waarde van zo’n 600 miljoen dollar. Met het steeds groter worden van de cryptomarkt worden er meer onderzoeken gedaan naar handelsplatformen, waardoor ook dit soort vissen boven water komen. Zuid-Korea heeft niet bekendgemaakt welke maatregelen ze gaan nemen tegen de illegale transacties.

Overheden kijken met argwaan toe hoe crypto in populariteit groeit. Vanuit banken en overheden wordt gekeken hoe regulatie kan worden toegepast. Andere landen, zoals China, proberen cryptocurrency de mond te snoeren. Het is afwachten hoe de ontwikkelingen zich de komende jaren gaan doorzetten. (via Reuters)1 reactie

Ok. En wat was dan illegaal aan de transacties?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).