’62 procent van Nederland heeft een smartphone’

Ook zij
Bijna twee derde van de Nederlanders loopt inmiddels met een zakcomputer rond.

De landelijke dekking komt in zicht. Uit onderzoek van Telecompaper onder 20.000 personen tussen de 12 en 80 jaar blijkt dat het aantal Nederlanders met een smartphone in het eerste kwartaal van 2013 flink is gestegen. 10,25 miljoen Nederlanders hebben een abbo met mobiel internet. We citeren:

“In Q1 van 2013 had 63 procent van de consumenten een smartphone, tegen 52 procent een jaar eerder. Tele2 en Telfort toonden de grootste groei in smartphone-penetratie: 23 en 16 procentpunt. Hi heeft nog altijd de grootste smartphone-penetratie: 77 procent.”

Uit het onderzoek blijkt verder dat T-Mobile en Vodafone nog altijd de meest bespionerende grootste mobiele operators zijn. Samen hebben ze in aantallen gebruikers bijna de helft van de mobiele markt in handen. Bekeken per marktaandeel in handsetmerk, heeft T-Mobile terrein gewonnen onder Sony-gebruikers maar verloren onder bezitters van een Apple-device. Vodafone kreeg er juist marktaandeel bij onder Apple-gebruikers, maar T-Mobile heeft nog altijd de meeste Apple-gebruikers (33%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *