7 alternatieven voor iGoogle

Auteur: , 3 Reacties
iGoogle stop

De gepersonaliseerde Google-pagina iGoogle is vanaf heden niet meer te gebruiken. Apparata zet voor de trouwe gebruikers een aantal alternatieven op een rij.

Nadat de internetgigant afgelopen juli al de stekker eruit trok bij haar rss-dienst Google Reader (zie hier de alternatieven), is er inmiddels ook een einde gekomen aan iGoogle. Volgens Google was de dienst, die in 2005 werd geïntroduceerd, overbodig geworden. Maar de voornaamste reden van Google is dat het de focus wil leggen op het sociale netwerk Google+.

Hieronder de alternatieven voor iGoogle:

igHome
Misschien wel het beste alternatief. Mike Sutton, bedenker van de website, heeft de startpagina zoveel mogelijk op iGoogle laten lijken, zodat de overstap voor gebruikers zo klein mogelijk is. En dat is hem aardig gelukt. Bekijk de startpagina hier.

My Yahoo
Zoekmachine Yahoo vindt gelukkig nog niet dat haar startpagina overbodig is geworden. Misschien omdat het zelf geen social media website heeft die bij gebruikers gepusht moet worden. Maar goed, My Yahoo is een uitstekend alternatief die boordevol mogelijkheden zit om aan de wensen van iedere gebruiker te kunnen voldoen.

Protopage
Qua uiterlijk misschien niet zo aantrekkelijk als iGoogle en bovenstaande startpagina’s, maar minstens zo goed op het gebied van mogelijkheden. Bekijk het op protopage.com.

Symbaloo
Een startpagina die zich zonder twijfel uitzondert van alle overige pagina’s in dit lijstje. De gepersonaliseerde site heeft zich voornamelijk op het visuele aspect gefocust, waardoor het overzichtelijk en makkelijk te gebruiken is. Handig als cloud voor je favoriete sites, feeds en nieuwsbronnen. Bekijk de startpagina op symbaloo.com.

Netvibes
Voor de kieskeurigen onder ons. Dit is ongetwijfeld de startpagina met de meeste mogelijkheden. Als gebruiker kan je kiezen uit zo’n 100.000 verschillende apps en enkele duizenden thema’s. Kost wel wat meer tijd om te personaliseren, maar dan heb je ook wat. Bekijk de startpagina hier.

My MSN
Overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Wel wat beperkt in mogelijkheden. Zo kunnen social media en e-mail niet geïntegreerd worden in de startpagina. Maar misschien is dat ook wel eens fijn, zo zie je niet al die domme statussen voorbijkomen op je startpagina. Check de pagina hier.

Startme
Een gepersonaliseerde startpagina van Nederlandse bodem. De startpagina is dan ook voornamelijk op Nederlanders en Belgen gericht. Makkelijk in gebruik en vrij van vervelende advertenties. Bekijk de startpagina hier.3 reacties

Probeer http://www.iloggo.com – icoon gebaseerde homepage die ook werkt op mobiele browsers
Ik ben zelf erg tevreden met http://www.start.me – Ik gebruik dit sinds iGoogle sloot in november en het doet precies wat het moet doen. Bookmarks, RSS feeds en inmiddels ook widgets; voor mij is het meer dan voldoende.
start.me is idd erg vergelijkbaar met igoogle, startig.com en feedly.com kan je ook gebruiken als startpagina, maar dat zijn meer rss readers. nog eentje is protopage.com.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).