7 apps die Touch ID optimaal benutten

Auteur: , Geen reacties
Touch-ID-Beste-Apps

De TouchID-sensor op je iPhone kan je smartphoneleven een stuk gemakkelijker maken. Deze zeven apps maken een wachtwoord overbodig, en zorgen bovendien voor extra beveiliging.

Dropbox (gratis)
Dropbox
Sinds kort ondersteunt de iOS-versie van Dropbox TouchID, zodat je jouw bestanden nu met een druk op de knop kunt inzien. Deze functie komt precies op tijd, omdat onlangs talloze wachtwoorden van deze cloudserver op straat kwamen te liggen. Je wachtwoord vervangen voor je vingerafdruk is in dit geval dus een uitstekend idee.

1Password (gratis)
1Password
Als je al je wachtwoorden bij elkaar zet in één app, dan kun je er beter voor zorgen dat die app goed beveiligd is. Met 1Password zit dat wel goed, zodat je nooit meer een wachtwoord hoeft te vergeten terwijl langzaam maar zeker steeds meer apps ook je vingerafdruk accepteren.

Scanner Pro (€2,69)
Scanner-Pro
Documenten scannen met Scanner Pro is enorm gemakkelijk, al hangt het af van welke documenten je scant of je ze ook echt met je vingerafdruk wilt beveiligen. Als je regelmatig contracten of vertrouwelijke PDF’s van je werk door deze app haalt, kan het in ieder geval geen kwaad.

Mint (Gratis)
Mint
Vliegt het geld je portemonnee uit en heb je geen idee waar het allemaal blijft? Met Mint blijf je (gratis) op de hoogte van je inkomsten en uitgaven. Je financiële gegevens zijn natuurlijk heel persoonlijk, dus een extra laag beveiliging is nooit verkeerd. Daarom kun je de gegevens in deze app niet alleen met een wachtwoord, maar ook met TouchID beschermen. Let op, om deze app te downloaden zul je naar de Amerikaanse store moeten switchen.

Day One (€4,49)
Day-One
Day One is een dagboek voor je smartphone, waarmee je iedere dag een kort verhaaltje achter kunt laten of een foto weg kunt zetten. Vroeger hing je een hangslot om je dagboek heen, nu vergrendel je hem voor pottenkijkers met je TouchID.

LastPass (gratis met abonnement)
LastPass
Net als 1Password is LastPass een app die je wachtwoordcollectie afschermt van de buitenwereld. Je wachtwoord vergeten van je wachtwoordapp is een ongekend drama, dus kun je die TouchID beter maar gebruiken nu je hem toch hebt.

Memoir (gratis)
Memoir
Net zoals Day One is Memoir een prima manier om oude herinneringen op te halen. Vergelijk het een beetje met de app Timehop, die ook dagelijks foto’s en gebeurtenissen laat zien die je een jaar geleden op die dag meemaakte. Hierdoor ontstaat er een soort plakboek met herinneringen, die je misschien niet zomaar aan iedereen wilt laten zien.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).