7 dingen die je moet weten over de Nintendo Switch

SwitchIn Tokio heeft Nintendo de nieuwe console officieel aangekondigd. We zetten alle info in een overzichtelijk rijtje.

Het apparaat heet de Switch en je kunt ‘m gebruiken als handheld console. Koppelen aan een televisie behoort tevens tot de mogelijkheden. De controllers aan weerszijden zijn afneembaar en kunnen onder andere apart van elkaar worden gebruikt voor een multiplayer game. Maar er is nog veel meer te vertellen!

Opzet
Thuis gamen via de TV, onderweg via een display op de Switch zelf. Dat is het idee achter het nieuwe game-apparaat van Nintendo. De batterij gaat zo’n tweeënhalf tot zes uur mee. Opladen gaat door middel van USB-C.

Regiovrij!
Dit is groot nieuws voor een Nintendo-apparaat. De Switch kent geen landrestricties waardoor het mogelijk is om allerlei games te spelen. Games die bijvoorbeeld in Nederland niet worden uitgebracht maar die je wel interessant vindt kun je dus gewoon spelen.

Vol techniek
De Switch is niet zomaar een tablet. De controller aan de rechterzijde beschikt over een infraroodcamera. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van deze techniek voor de games. Bijvoorbeeld om bewegingen te registreren. Ook beschikken de controllers over trilmotoren. Het scherm betreft een 6.2-inch 720p multi-touch display.

Switch

Lokale multiplayer
Spelen met je vrienden is altijd een belangrijk onderwerp voor Nintendo geweest. Dat is bij de Switch niet anders. Er kunnen tot maximaal acht Switch-apparaten aan elkaar worden gekoppeld.

Online multiplayer
Zijn er geen vrienden in de buurt dan kun je online aan de slag. Binnenkort lanceert Nintendo een speciale dienst. De dienst zal vanaf maart tijdelijk gratis te gebruiken zijn en vanaf de herfst moet je gaan dokken voor gebruik. Een bedrag is nog niet bekend. Zie het als Nintendo’s tegenhanger van PlayStation Network en Xbox Live. Leden kunnen elke maand een gratis game downloaden, met elkaar praten in een lobby, krijgen korting op games en kunnen natuurlijk aan de slag met online multiplayer. De maandelijkse gratis game is overigens slechts een maand te spelen. Hou daar dus rekening mee.

Release
Vanaf 3 maart is de Nintendo Switch te koop. Een Europese prijs is niet bekendgemaakt. In de Verenigde Staten gaat het apparaat 300 dollar kosten. Verwacht deze prijs in euro’s bij ons.

Games
Vanaf dag één zijn diverse games speelbaar. Onder andere The Legend of Zelda: Breath of the Wild en 1-2 Switch.

[gv data=”zw47_q9wbBE”][/gv]

In de lente komt Mario Kart 8 en boksgame ARMS naar de Switch.

[gv data=”tKlRN2YpxRE”][/gv]

Eind 2017 verschijnt Super Mario Odyssey. Een gloednieuwe ‘openwereldgame’, speciaal voor het nieuwe apparaat van Nintendo.

[gv data=”5kcdRBHM7kM”][/gv]

Niet alleen typische Nintendo-games, maar ook andere uitgevers komen met hun spellen naar de console. Verwacht onder andere FIFA en The Elder Scrolls op de Switch.

Nog geen reacties

 1. Zoals al vaker verteld, KANSLOOS !

  Waarom ?

  – Te duur voor de matige hardware anno 2017
  – Erg matige line up bij launch
  – Wachten op mario tot medio kerst 2017 en mischien zelfs tot in 2018
  – Online mag je ook voor gaan betalen, en Nintendo heeft geen beste naam op dat vlak
  – Heel hoog WiiU gehalte, welke games zijn nu echt spectatulair in de video’s .. en dan kijkende naar tacual gameplay …
  – Dure accesoires

  Gaat de nieuwe WiiU worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *