7 dingen waarop wordt gegoogled tijdens het WK voetbal

WK 2018 volledig te bekijken in 4K-resolutie


Het WK Voetbal 2014 is begonnen en dat hebben de zoekmachines geweten. Niet geheel onverwacht zijn de voetbalgerelateerde zoekopdrachten explosief gestegen. Google maakt vandaag inzichtelijk waar naar wordt gezocht.

Volgens Google Trends, de dienst die inzicht geeft hoe vaak en wanneer op een bepaald woord is gezocht, zijn er al 145,6 miljoen voetbalgerelateerde zoekopdrachten uitgevoerd na de eerste WK-wedstrijd (u weet wel, die frauduleuze match tussen Brazilië en Kroatië). Tegelijkertijd heeft Google, gekkies dat ze zijn, een aantal fun facts over ons zoekgedrag gepubliceerd. Komen ze.

Yolanthe spannender dan Spanje
Yolanthe spannender dan Spanje
In Nederland zoeken we vaker naar Yolanthe Cabau, de vrouw van Wesley Sneijder, dan naar de eerste tegenstander in het WK, Spanje.

Neymar verslaat Pelé
Neymar verslaat Pelé
De 73-jarige voetballegende verliest het qua aantal zoekopdrachten in Brazilië van landgenoot Neymar (22). Naar Neymar wordt 5x zoveel gezocht via Google.

Robben verslaat Spanje én Nederland
Robben
In Nederland was het zoekvolume voor Arjen Robben 3x zo groot als voor alle andere spelers in de Spaanse en Nederlandse elftallen.

Kangoeroes populairder dan WK
Kangoeroes populairder dan WK
Ondanks de groeiende interesse voor het WK, googelen de Australiërs nog steeds meer naar hun kangoeroes dan hun eigen elftal, de zogenaamde ‘Socceroos’.

Koning Gerrard
Koning Gerrard
In de weken voor aanvang van het WK waren er op twee momenten meer zoekopdrachten voor Steven Gerrard dan voor de Engelse koningin.

Costa blijft scoren in Nigeria
Costa blijft scoren in Nigeria
Diego Costa nam ooit het besluit om voor Spanje uit te komen in plaats van Brazilië, maar in Nigeria wordt er het meest naar hem gezocht. Meer dan naar hun eigen spelers.

Meer zoekopdrachten voor Spanje
Meer zoekopdrachten voor Spanje
We kunnen ons groot voelen, de rest van de wereld zoekt vaker naar het Spaanse nationale elftal dan naar de vedettes van Louis van Gaal: 67% vs 33%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *