7 gadgets voor PC-gamers

Of de bloedserieuze gamer
Wat is er zoal te koop voor de beetje serieuze gamer?

Decus Gaming Mouse

Decus Gaming Mouse

Op het gebied van gaming-muizen is er behoorlijk veel te koop. De Decus Gaming Mouse biedt naast ‘ultieme ergonomie’ ook LED-verlichting in zes kleurprofielen, die niet alleen aansluiten op de sfeer van de game maar ook als indicator werken voor wat er in het spel gebeurt. Met de bijgeleverde software kun je zeer precies instellen hoe de muis reageert. Adviesprijs 34,95.

Sharkoon Skiller PRO+ Toetsenbord

Sharkoon

Dit toetsenbord biedt een aantal mogelijkheden om je game-ervaring te verbeteren. Zo kun je de functie van de WASD- en de cursortoetsen omwisselen en kun je kiezen uit drie verschillende profielen voor macros. De achtergrondverlichting kan in zes kleuren, drie standen (uit, pulserend, aan) én de helderheid kan worden ingesteld. Hij kost 40 euro.

Speedlink MEDUSA 5.1 True Surround Headset

Headset Medusa

Deze headset voor gamers is uiteraard voorzien van een microfoon (met mute-schakeling én noise-reduction) en zou verder zorgen voor ‘adembenemende ruimtelijke 5.1-sound met voelbaar vibrerende bassen en precieze hoge tonen’. Die komen dan uit de acht luidsprekers (vier aan de binnenkant, vier aan de buitenkant). De headset is verkrijgbaar voor 58,- met een audio-jack. De USB-uitvoering kost 70 euro.

REGGER Gamestoel

Regger gamestoel

Als gamer kun je het zo gek maken als je zelf wil. Speedlink bracht onlangs zelfs een speciale stoel op de markt, waarmee je ‘dankzij de uitstekende ergonomie urenlange game-sessies kunt doorstaan’. Hij is gemaakt van ‘stijlvol kunstleder’ en beschikt onder andere over ‘verwijderbare nek- en rugsteunkussens’. Hij kost 229,-

AKRACING racestoel

AKRacing

Een stoel die hier in eerste instantie misschien veel van weg heeft is de racestoel van AKRACING. Maar de twee zijn niet hetzelfde, want deze zou eruit zien ‘als het interieur van een echte sportwagen’.
Hij is geschikt voor coureurs tot 180 kilo, dus ook voor jou, en is verkrijgbaar voor 259,-

Logitech G29 Driving Force Racestuur

Racestuur

Ondanks het prominente PlayStation-logo is dit stuurtje compatible met zowel PS3 en PS4 als de PC. Met 325,- is het geen goedkope investering. Het is dan ook meer dan een stuurtje, volgens Logitech, maar de ultieme simulatieracehardware. Hij biedt onder meer realistische forcefeedback, speciale helische tandwielen om geluid en trilling te beperken en 900 graden stuurwielrotatie.

Speedlink DRIFT O.Z. – Racestuur

Racestuur

Als je geen 325 euro over hebt voor een stuur, dan is de Drift met zijn 53 euro een betaalbaar alternatief. Deze maak je gewoon op je bureau vast met zuignappen, wat vast niet helemaal dezelfde stabiliteit geeft. Wel is hij fraai om te zien, voorzien van schakelpook en met vrij in te stellen knoppen.

Nog geen reacties

  1. de Sharkoon Skiller pro+ heeft 7 kleuren.
    waarom btw. een budget muis & toetsenbord, een normaal geprijsde headset,
    overpriced “Gaming stoelen” en een belacheijk duur stuurtje?
    zulke willekeurige items!

  2. Die Decus-muis is prima, maar wat de beste muis is hangt ook af van persoonlijke voorkeur. Omdat de Decus niet van vorm te veranderen is en geen aanpasbaar gewicht heeft, zou ik hem wel eerst even aanvoelen voor het maken van een beslissing. De G502 is een veiligere keuze wat dat betreft.

    De skiller PRO+ is een van de beste membraamtoetsenborden. Als je meer gevoel wilt in je toetsen moet je mechanisch gaan. Bijvoorbeeld de Quickfire XT.

    Lesje mechanische toetsen: Blauwe/groene switches voor typen en strategiespellen, Bruin/doorzichtig voor racespellen/retrospellen. Rood/zwart voor shooters. Twee opmerkingen: 1. Het hangt ook af van je persoonlijke voorkeur. 2. Als je er van houdt om om je toetsen te rammen, ga dan voor groen/doorzichtig/zwart.

    Headset. De MEDUSA heeft veel features voor weinig geld, maar de meeste gamingheadsets geven niet zo’n goed geluid als je muziek aan het luisteren bent. Houd hier rekening mee.

    Ik heb nooit echt begrepen waarom gamers andere stoelen nodig hebben dan kantoormedewerkers. Let bij het kopen van een stoel vooral op de bouw van je eigen lichaam.

    Van racesturen heb ik geen verstand.

    Voor het kopen van cmputer/game-apparatuur is het sowieso verstandig om even de Tweakers pricewatch door te spitten: http://tweakers.net/pricewatch/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *