7 manieren om je laptop buiten te gebruiken


Op je weer-app gezien dat de koperen ploert schijnt – echte nerds kijken immers niet zo vaak naar buiten – en besloten om toch maar eens contact te maken met de buitenwereld? Apparata geeft tips om je laptopervaring niet te laten vergallen door zonnestralen.

1. Gebruik een laptop met mat scherm
Gebruik een laptop met mat scherm
Ja, aan deze tip heb je na aanschaf natuurlijk weinig, maar de mat-optie verkiezen boven een glossy scherm geeft je in de buitenlucht het voordeel dat er minder licht wordt weerkaatst. Ergo: je ziet je scherm beter.

2. Draai je naar de zon toe, gooi brightness omhoog
ZONMG!
Simpel. Zorg dat je met je gezicht naar de zon zit. Dat helpt al een beetje om het zonlicht van je scherm te houden. Nadeel is dat jij de zonnestralen in je ogen krijgt, maar het is beter dan de zon in de rug. Zorg er tegelijkertijd voor dat helderheid van je scherm op maximaal staat.

3. Beeldschermfilters
Beeldschermfilters
Niet alleen om lichtreflectie tegen te gaan, ook pottenkijkers vanaf de zijkanten worden met een beeldschermfilter op een afstandje gehouden. Prijzen lopen uiteen van 60 tot 200 euro.

4. Brei een laptopsok
Brei een laptopsok
Hoeven we verder geen woorden meer aan vuil te maken. Brei een sok om je laptop heen en je zit zomers uit het zonlicht en in de winter er warmpjes bij. Oh, vergeet de koelsleuven niet.

5. iCap laptoptent

Een nylon tentje om je laptop die het zonlicht van alle kanten weghoudt, en van voren een kijkopening open laat. Soms kan een oplossing zo simpel zijn.

6. SunShade
SunShade
Hij kost 25 euro en past om laptops van 10- tot 17-inch: de SunShade. Een lichtgewicht gadget van kunststof om aan de achterkant van je scherm te bevestigen. Bij overmatig zonlicht – of de behoefte aan privacy – klap je het uit en werk je rustig door onder je privéluifel.

7. Creatief met karton
Creatief met karton
Ga met een stuk karton in de weer om de ideale Anti Zon Laptopmuur te bouwen. Maak de buitenkant wit en de binnenkant zwart voor maximaal koel- en anti-glare-effect.

Nog geen reacties

 1. Jep, heerlijk dat matte scherm.
  … sowieso houden die MBPro’s het ongekend lang uit met een accuutje, ook redelijk belangrijk in de tuin.

 2. “1. Gebruik een laptop met mat scherm”

  FOUT, op een mat scherm zie je helemaal geen zak, je moet een glanzend scherm met een anti reflectieve coating gebruiken en je moet bij de aanschaf van de laptop letten op de lichtopbrengst van het scherm, hoe hoger hoe beter.

  “2. Draai je naar de zon toe, gooi brightness omhoog”

  Ook fout, je moet de zon van opzij hebben anders zie je nog geen zak op je scherm, beter is nog de zon direct van achteren waarbij het scherm zich in je eigen schaduw bevind.

  Erg nutteloos artikel dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *