7 redenen waarom de iPhone 6 Plus beter is dan de 6

7 redenen waarom de iPhone 6 Plus een betere optie is dan de 6
Toen de iPhone 6 en 6 Plus in september gelanceerd werden, was de voornaamste vraag vooral: is de 6 Plus echt zo groot? Toch heeft een groter toestel zo zijn voordelen.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en hebben iPhone-gebruikers de tijd gehad om te wennen aan het grotere broertje van de iPhone 6. Kan jij je abonnement eindelijk verlengen, maar ben je er nog niet uit? Hieronder een aantal redenen waarom de 6 Plus toch echt een meerwaarde heeft.

1. Grote scherm is ideaal om films op te kijken
Wanneer je een frequente reiziger bent en je vaak lang in een trein of vliegtuig zit, is de iPhone 6 Plus ideaal om films op te kijken. Natuurlijk zou je ook kunnen gaan voor een iPad Mini, maar je telefoon heb je natuurlijk altijd bij je. Het 5,5-inch scherm komt dan wel erg goed uit.

2. Het scherm heeft een hogere resolutie
De iPhone 6 beschikt over een 4.7-inch Retina HD display van 1334 x 750 pixels. De 6 Plus is heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Een groot voordeel wanneer je content in Full HD 1080p wilt bekijken. Daarnaast zien games er ook een stuk gelikter uit op de 6 Plus.

7 redenen waarom de iPhone 6 Plus een betere optie is dan de 6

3. Batterijduur is een stuk beter
Omdat de 6 Plus over een grotere batterij beschikt, is het ook logisch dat ‘ie het langer uithoudt dan de 6. Je moet dus behoorlijk je best doen om de batterij van de 6 Plus in een dag leeg te krijgen. Zelfs wanneer je meerdere games speelt of een aantal TV shows kijkt, is de batterij van de Plus niet binnen een dag leeg te krijgen.

4. De 6 Plus voelt ook echt als een telefoon
Het klinkt misschien raar, maar het gewicht van de 6 Plus kan voor sommige gebruikers een voordeel zijn. Het toestel is zeker niet te zwaar, maar heeft het juiste gewicht om in ieder geval te voelen dat je een telefoon bij je hebt. Dat is wel anders bij de 6. Die is namelijk zo licht dat je vaak de neiging hebt om te voelen of ‘ie nog wel in je broekzak zit.

5. Meer apps op je homescherm
Wanneer je enorm veel applicaties op je telefoon hebt staan, is het grotere scherm van de Plus een goede uitkomst voor je. Er zijn steeds meer applicaties die dagelijks gebruikt worden en dan is het wel zo handig om deze allemaal op je homescreen te hebben. Oneindig scrollen door meerdere schermen is er met de Plus niet bij.

7 redenen waarom de iPhone 6 Plus een betere optie is dan de 6

6. Teksten verwerken is makkelijker
De App Store staats sinds kort vol met applicaties die zich richten op het verwerken van teksten. Microsoft lanceerde eerder al een iPhone-versie van Word, Apple heeft zijn eigen Pages. Wanneer je verder wilt werken aan een document terwijl je onderweg bent, is een groter scherm en toetsenbord wel erg makkelijk. Je laptop kun je dus in je tas laten.

7. Groter toetsenbord is handiger voor het versturen van berichten
Naast het verwerken van teksten is een groter toetsenbord ook makkelijk voor het versturen van berichten. Zeker wanneer je iemand bent met grote handen.

Nog geen reacties

  1. Kom vaak voor jullie op als er veel negativiteit is omtrent Apple artikelen, alleen dit vind ik wel echt een onzin artikel. ” Groter toetsenbord is handiger voor het versturen van berichten” Ja net als dat blond haar op een Afrikaan veel aandacht trekt.. Eigenlijk alles is puur onzin als je het vergelijkt met vorige iPhone toestellen, want die waren allemaal nog een stuk *ahum* minder dan de “kleine” iPhone 6.

  2. De designer had per ongeluk het concept model gebroken vlak voor de presentatie voor het bestuur. Meneer zag zijn carrière voor zijn ogen voorbij flitsen dus ging nog aan de haal met ducktape om het te fixen. Gelukkig voor hem had het bestuur al de hele dag presentaties gezien en hun aandelen pakket was die dag behoorlijk onderuit gegaan. Zonder te kijken keurde ze het design goed, met als gevolg die verschrikkelijk lelijke strepen op de achterkant.

    Verder een beetje loos artikel, had ook 7 open deuren die we voor jullie opentrappen

  3. Het argument van ”het scherm is groot dus ideaal om films te kijken” is het belachelijkste argument ooit.
    Wie kijkt nu films op de telefoon?? Is een Tv niet meer goed?
    Ik vind de 6 al te groot, doe ik het nu terug met mijn oude ipod omdat de 6 te groot is en vaak een mijn zak valt.

  4. In het stukje over de geweldige accuduur staat een link naar een eigen artikel waar staat dat de accuduur niet echt geweldig is?….

    Voor de rest zijn het nogal open duren inderdaad. En reden 5 is helemaal om te huilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *