8 bizarre feiten over de slagkracht van Apple

Auteur: , 9 Reacties
Bizarre feiten over Apple's slagkracht

Apple is de laatste jaren uitgegroeid tot een reus in de techindustrie. Het bedrijf van CEO Tim Cook mag zich daarom met recht een van de grootste merken ter wereld noemen. Maar hoe groot is Apple eigenlijk?

1. Apple’s inkomsten van het laatste kwartaal bedroegen 34 miljard euro. Dat is bij elkaar meer dan de gehele economie van Turkmenistan.

2. Het techbedrijf heeft een beurswaarde van 511 miljard euro. Als je dat zou verdelen over de Nederlandse bevolking, dan krijgt iedereen ongeveer 32.000 euro.

3. In het laatste kwartaal kreeg Apple het voor elkaar om 5,52 miljoen Macs te verkopen. Dat is genoeg om een derde van ons land te voorzien van een computer.
De slagkracht van Apple

4. Dacht je dat de verkoop van Macs hard ging? De iPhone doet het nog beter. Hier werden er namelijk 39,9 miljoen van verkocht in het laatste kwartaal. Genoeg om elke inwoner van een enorm land als Canada te voorzien van een iPhone.

5. Heb je er ooit bij stil gestaan hoe groot Apple was als het een land zou zijn? Vast niet. Het techbedrijf zou op plek nummer 27 staan, tussen België en Venezuela.

6. Het netto-inkomen van Apple over het afgelopen jaar bedroeg 31,5 miljard euro. Hiermee zou je Snapchat meer dan drie keer kunnen opkopen.
Bizarre feiten over Apple's heerschappij

7. Daarnaast zijn er 12,9 miljoen iPads verkocht in het laatste kwartaal. Dat zijn er 258 per Apple-werknemer.

8. Maar hoe ziet de toekomst van de techgigant eruit? Naar verwachting gaan er in de komende twee jaar zo’n 30 miljoen Apple Watches over de toonbank. Dat zou het ongelofelijke bedrag van 8,4 miljard euro moeten opleveren.9 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat een cijfers! Ongelooflijk….
Wat een zeepbel! Ongelooflijk….
En nu graag de cijfers van de gigant Microsoft! Is een keer wat anders dan al dat Appleminded nieuws altijd…
Wat een schapen! Ongelooflijk….
@Davidov: Die laatste foto, misselijkmakend gewoon hoe uitzinnig mensen kunnen zijn met een gebruiksvoorwerp met een appeltje er op..
@frietjemet: Ach, vreugde. Zou verboden moeten worden.
@frietjemet: eerder misselijkmakkend is je hetze jegens Apple, ze doen toch iets goed of niet dan ;)
@Davidov: Ach android schapen anders genoeg hoor ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).