8 dingen die we weten over de iPhone 8

iPhone
Alles wat tot nu toe bekend is over het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Het duurt nog ongeveer drie maanden en dan komt de nieuwe iPhone tot leven. Traditioneel kiest Apple de maand september om een nieuwe smartphone te presenteren. Dit jaar is het de iPhone 8 en over dit toestel is al het één en ander bekend. Hoewel Apple er alles aan doet om zaken geheim te houden lukt dit niet altijd. Er zijn zoveel partijen betrokken bij het ontwikkelen van een smartphone dat een lek voorkomen bijna onmogelijk is. Hieronder lees je alles wat tot nu toe bekend is over de iPhone 8. Let wel: dit is op basis van geruchten, Apple zelf heeft dit nooit bevestigd en zal dit niet doen tot de daadwerkelijke onthulling.

Hetzelfde formaat, een groter scherm
Apple gaat mee in de trend van de randloze smartphone. Samsung, een belangrijke concurrent van Apple, ging de Amerikaanse techgigant voor met de Galaxy S8. Verwacht een soortgelijk design voor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Het formaat van de smartphone zal gelijk blijven, maar het display zal groter zijn door het verdwijnen van de randen.

Afscheid van de fysieke thuisknop
Met het verdwijnen van de randen moet ook de thuisknop anders worden geïmplementeerd. De thuisknop is dé knop van de iPhone en deze zal dus niet zomaar verdwijnen. Hoe Apple de knop gaat toepassen bij de nieuwe iPhone is nog onduidelijk. Sommigen beweren dat de techgigant de thuisknop in het scherm verwerkt, anderen zeggen dat de thuisknop een nieuwe plek gaat krijgen. Bijvoorbeeld op de achterkant. Feit is dat Apple iets anders heeft moeten verzinnen voor de iconische button.

Geavanceerde selfiecamera
De camera aan de voorkant van de iPhone 8 zal niet alleen beter worden, maar ook slimmer. Volgens de geruchten krijgt de smartphone een irisscanner. Dit brengt diverse mogelijkheden met zich mee. Het toestel ontgrendelen kan bijvoorbeeld via de ogen en betalingen via Apple Pay kunnen in de toekomst ook via de ogen worden gedaan. Het brengen van deze techniek naar de iPhone heeft Apple -als het waar is- goed afgekeken van concurrenten.

Waterbestendig (?)
Over deze kwestie zijn nog een aantal onduidelijkheden. De iPhone 7 kan tegen een spatje water en stof met een IP67 certificaat. Dit betekent echter niet dat het toestel in het water kan liggen. In de wandelgangen spreekt men over een waterdichte iPhone 8, maar of Apple hier iets mee heeft gedaan en dat de nieuwe smartphone daadwerkelijk IP68 gaat krijgen is nog maar de vraag. Het zou wel logisch zijn, aangezien diverse concurrenten dit al een tijdje hebben en Apple in feite achterloopt.

Draadloos laden
Ook een feature die diverse concurrenten hebben en de iPhone niet. De iPhone 8 zal de eerste iPhone worden met draadloze laadmogelijkheden. Beter laat dan nooit.

Meerdere modellen
Naar verluidt komen er drie varianten op de markt. Twee reguliere modellen met een standaard display en een duurdere variant met een OLED-scherm. Verwacht een flink prijskaartje voor dit exemplaar. Er werd al eens gesproken over een vanafprijs van maar liefst 1.000 dollar.

Nieuwe processor
Natuurlijk zal de iPhone 8 sneller worden dan zijn voorganger. Verwacht een uitgelaten Tim Cook die tijdens de keynote weer wat grafiekjes zal laten zien. De smartphone krijgt naar verwachting een nieuwe A11 chip onder de kap. Deze processor zal sneller en zuiniger opereren dan zijn voorganger, de A10.

Betere batterijduur
Een veel gehoorde klacht over de iPhone is dat de batterij van het toestel snel leeg is. Of het nu een iPhone 5s, 6, 6s of 7 is: de klacht is er al jaren. Met de iPhone 8 lijkt daar eindelijk verandering in te komen. Sommige geruchten spreken over een grotere batterij, anderen hebben het over effecientie. Door de techniek beter op elkaar af te stemmen in combinatie met een nieuwe, zuinige processor valt er op dit gebied winst te boeken dat moet resulteren in een langere batterijduur.

De nieuwe iPhone 8 zal over drie maanden worden aangekondigd. De smartphone is vanaf dit najaar te koop en komt met iOS 11. Alles over deze nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple lees je HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *