8 dingen die we weten over de nieuwe Apple AirPods

airpods
Er is nieuwe informatie naar buiten gekomen over de nieuwe generatie AirPods.

Het was een briljante zet van Apple om de draadloze AirPods te introduceren. In het Nederlandse straatbeeld valt het eigenlijk wel mee hoe vaak je ze ziet, maar dat is in de Verenigde Staten wel anders. Boek een trip naar New York City, neem de metro op het eiland Manhattan en het zal je verbazen hoeveel mensen de oortjes van Apple dragen.

De eerste generatie AirPods was eigenlijk nog maar het begin. Net als de eerste generatie iPhone of iPad, wil Apple de AirPods evolutie op evolutie verbeteren. Via Bloomberg is vanuit interne bronnen nieuwe informatie naar buiten gekomen over de nieuwe generatie AirPods. We zetten de belangrijkste info op een rijtje.

1. Volgend jaar op de markt.
Wie dit jaar hoopt op een gloednieuwe generatie AirPods moeten we teleurstellen. Naar verluidt komt Apple volgend jaar met een nieuwe generatie van de draadloze in-ear toestellen. De ontwikkelingen in Cupertino draaien momenteel op volle toeren. Apple wil geen half werk leveren en neemt daarom de tijd om de accessoire te verbeteren. Wel komt er dit jaar een kleine update naar de huidige AirPods, meer daarover lees je later in dit artikel.

2. Betere geluidskwaliteit
Er waren nooit klachten over de geluidskwaliteit van de AirPods. Het is prima, maar de oortjes werden niet door media omschreven als het beste wat er op de markt verkrijgbaar is. Mogelijk wil Apple een gooi doen naar een dergelijke titel, want bronnen spreken onder meer over betere noise cancelling en studio-kwaliteit audio.

3. Water niet langer een issue.
De huidige AirPods kun je beter niet dragen als de regen met bakken uit de hemel komt vallen. Grote kans dat de prijzige oortjes beschadigen en door water niet meer werken. De nieuwe generatie moet waterbestendig worden. Verwacht geen diepzeeduik avonturen te ondernemen met je AirPods, maar een fikse regenbui moet straks geen probleem zijn.

4. Betere connectie tussen iPhone/iPad en AirPods
Met de huidige generatie AirPods moet de afstand tussen de iPhone/iPad en de oortjes niet te ver zijn, want de verbinding kan snel worden verbroken. De nieuwe AirPods moeten een verdere afstand kunnen overbruggen, wat de ervaring van de AirPods sterk zal verbeteren.

5. Case om draadloos op te laden
Met de nieuwe generatie AirPods introduceert Apple naar verluidt een case waarmee de oortjes draadloos kunnen worden geladen. Ook dit zal bijdragen aan het luisterplezier, want door het product tussentijds te laden hoef je je minder zorgen te maken over de batterij.

6. Nieuwe AirPods duurder
Volgens de bronnen is de kans groot dat de nieuwe AirPods voor een duurdere prijs op de markt komen. Een prijs van 180 of 200 euro is niet ondenkbaar. Met de iPhone X heeft Apple laten zien dat mensen niet terugdeinzen voor een torenhoge prijs en dus zijn ze in Cupertino niet bang dat men de AirPods links gaat laten liggen als ze duurder worden.

7. Biometrische sensoren
De nieuwe AirPods moeten meer worden dan enkel een middel om muziek te luisteren. Sensoren die in de oortjes zullen worden verwerkt helpen het medische dossier van een Apple-gebruiker completer te maken. Zo kunnen de nieuwe generatie AirPods mogelijk de hartslag meten. De technologie is vergelijkbaar me wat we nu al kennen van de Apple Watch.

8. Huidige AirPods krijgen een update
De AirPods die we nu kennen krijgen naar verwachting dit jaar nog een opfrisbeurt. Het gaat hier om kleine tweaks in de vorm van een nieuwe chip en de mogelijkheid om Siri zonder hand-activatie te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *