Is deze 8Pack Orion X2 de ultieme gaming pc?

8pack-orion-x2-dual-system
De specificaties en de prijs zijn geen spelletje.

Met de 8Pack OrionX2 Dual System Extreme Overclocked presenteert 8Pack een gaming computer die alles behalve een spelletje is. Alleen al vanwege het uiterlijk wil menig gamer vast en zeker nooit meer uit zijn of haar game cave.

8pack-orion-x2-dual-system-2

Als je eenmaal gewend bent aan het oogverblindende decor en je jezelf weer kunt herpakken om te gamen wil je natuurlijk wel wat capaciteiten. Het Engelse Overclockers UK heeft zich bij dit gelimiteerde systeemontwerp niet ingehouden, dus ga er maar eens goed voor zitten. We beginnen ‘eenvoudig’ met de basisconfiguratie. Voor deze gigantische bak zijn er twee systemen in één behuizing gesleuteld, dus we beginnen met het primaire systeem. De man achter 8Pack, de meervoudig wereldrecordhouder overclocking Ian Perry, heeft de componenten volgens de beschrijving handmatig uitgezocht. Je krijgt dan ook een flinke lijst specificaties van verschillende onderdelen, dus ga er maar eens goed voor zitten.

Het primaire systeem is opgebouwd met een ASUS Rampage VI Extreme Omega Edition E-ATX moederbord met X299 chipset ten behoeve van de Intel Core i9-7980XE 18 core processor. Deze processor uit de “Skylake-E” generatie is overclocked naar minimaal 4.6 GHz. Uiteraard hoort bij zo’n unieke processor ook een grafisch verbluffende configuratie en dat begrijpt Perry. Hij koos voor een combinatie van twee NVIDIA RTX Titan Turing grafische kaarten die met elkaar verbonden zijn via een NV-Link. De grafische kaarten bieden 24GB GDDR6 VRAM zodat de het pixelgebruik en ray-tracing ongeëvenaard is. Bovendien biedt het 128 GB DDR4 RAM werkgeheugen van de 8 Pack special edition geheugenserie ingebouwd. Dit gehegen is ook samengesteld uit geselecteerde Samsung B-Die DIMM’s om de ultieme prestaties en stabiliteit te bieden. Het systeem bestaat uit acht elementen die geclocked op 3200 MHz per stuk, dus de bandwijdte is episch. Verder biedt het E-ATX systeem een 2.0 TB Intel 970 Evo M.2 NVMe SSD, dus over snelheid heb je niet te klagen. Als gamer speel je natuurlijk op safe, dus zijn er een tweede 2.0 TB Intel 970 Evo M.2 NVMe SSD en Seagate Ironwolf Pro HDD met 14 TB opslagcapaciteit ingebouwd.

Nu gaf ik al aan dat er twee systemen zijn, dus er is in de basisconfiguratie nog meer te verwachten. Na de volgende afbeelding, die voor gamers toch erg verleidelijk moet zijn, gaan we door met het tweede systeem.

8pack-orion-x2-dual-system-3

Het tweede systeem kan fungeren als een game server. Daarom zijn de specificaties met een ASUS ROG Strix Z390I Gaming Mini-ITX moederbord voor een Intel Core i7-9700K processor van de 9de generatie Coffee Lake ruim bemeten. Perry zou Perry niet zijn als hij deze configuratie niet tot 5.0 GHz overclocked had. Ook hier hoort natuurlijk een grafische kaart bij. De NVIDIA RTX Titan is sterk genoeg voor de toekomst van 4K gaming. Een 16 GB Corsair Dominator Platinum DDR4 RAM met twee Samsung 970 Evo M.2 NVMe SSD’s met 2 TB opslagcapaciteit per stuk in een RAID 0 configuratie maken dit systeem bijna af. De 14 TB Seagate Ironwolf Pro HDD basckup hoort daar als laatste detail nog bij.

Om de systemen zonder problemen te laten functioneren is een 8Pack Edition Super Flower Leadex power supply ingebouwd die tot 2.000 Watt aan vermogen levert. Deze modificatie is 80Plus Platinum gecertificeerd, zodat efficiëntie gewaarborgd is. Alle kabels zijn optimaal in de behuizing verwerkt om het visueel aspect zo mooi mogelijk te houden. Ter extra verfraaiïng bracht Perry BitFenix Alchemy 2.0 LED verlichting aan.

Uiteraard heeft Perry ook een uitgebreid koelsysteem met drie vloeistofbuizen gebruikt om ervoor te zorgen dat het systeem zelfs bij zware prestaties niet oververhit raakt. Het geheel is veilig opgeborgen in een sterke en zeer modieuze flight case.

Deze set is misschien de droom van iedere gamer en zal dat met een prijs van zo’n 33.000 Engelse ponden (EUR 37.300,-) voor de basisuitvoering voor de meesten ook blijven. Bovendien lijkt de stroomrekening ondanks het certificaat ook maandelijks tot een kleine ‘game over’ te kunnen leiden als je niet oppast.

Toch kun je een beetje korting krijgen. Als je namelijk het geheugen van het primaire systeem wat vermindert en genoegen neemt met een zwarte Team Group Xtreem ” Edition” 64GB (4x16GB) DDR4 PC4-28800C17 3600MHz Quad Channel Kit krijgt je 460 GBP korting. Mocht je de Nvidia willen veranderen naar een Nvidia Watercooled GeForce RTX 2080Ti 11264MB met RGB & Backplate krijg je nog 1.270 GBP korting. Nu ben ik niet de grootste gamer, maar als je dit soort bedragen uitgeeft zou ik niet weten waarom je voor zo’n klein percentage korting ‘beknibbelt’.

Naast deze basisconfiguraties kun je ook voor een aantal uitbreidingen kiezen. Zo kun je de grafische kaarten uit het primaire systeem voor een meerprijs van GBP 2.477,98 upgraden naar een systeem van drie NVIDIA RTX Titan Turing grafische kaarten die onafhankelijk functioneren om zo de rendering te optimaliseren.

Als je toch ‘all in’ gaat kun je ook nog de processor optimaliseren naar een Core I9 9900K Pre-Binned 5.0GHZ (COFFEE LAKE) processor voor 200 GBP. Uiteindelijk kan je dan voor EUR 42.300,- genieten van een limited edition gaming computer waar jouw mond regelmatig van open zal vallen. Wellicht kan je met deze tips de verkoop van jouw oude computer een beetje opschroeven, zodat je wat meer overhoudt.

We zijn benieuwd hoeveel Overclockers, waar we de informatie en foto’s vonden, er zal verkopen.

Mocht je nu wel even lekker willen gamen maar geen budget (over) hebben voor deze geweldenaar, dan kun je natuurlijk ook altijd even een game-vakantie plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *