9 dingen die een Android-toestel kan, maar een iPhone niet

Android VS iPhone
Hartstikke leuk, die nieuwe iPhone 6, maar jouw Android-smartphone heeft nog altijd een hoop functies waar Apple-fanaten alleen maar van kunnen dromen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Je kunt eenvoudig de accu van de meeste Android-toestellen wisselen. De achterkant van de iPhone kun je niet los halen
Veel Android-toestellen (zoals de Samsung Galaxy S5 en de LG G3) hebben een achterkant die je los kan halen. Hierdoor is het mogelijk om de batterij eruit te halen en dat komt goed uit wanneer je batterij sneller leeg is dan verwacht. De iPhone beschikt over een lithium-ion batterij, maar die ga je zonder schroevendraaier niet los krijgen.

Android-batterij

2. Je kunt meerdere applicaties tegelijk openen
Veel fabrikanten zetten hun eigen versie van Android op de toestellen en voegen er vaak andere features aan toe. Zo kan je bijvoorbeeld met Samsung- en LG-toestellen meerdere apps tegelijk openen en ze zelfs naast elkaar gebruiken.

3. Je kunt je Android-toestel opladen met elke micro USB-kabel
Je hebt geen specifieke kabel nodig om je toestel op te laden, al zit dat bij Apple wel anders.

4. Sommige toestellen beschikken over een micro HDMI-verbinding
Hierdoor kunt je je smartphone via een directe verbinding in je televisie pluggen. Niet alle Android-toestellen beschikken hierover, maar als je een Motorola hebt, komt dit je vast bekend voor. De enige ingangen op de iPhone zijn de koptelefoon-jack en de Lightning-connector.

Android micro SD

5. Je kunt meer opslagruimte toevoegen aan je toestel door middel van een micro SD-kaart
Het handige hiervan is dat je bijvoorbeeld een goedkoper Android-toestel kunt kopen met minder opslag, om dit vervolgens makkelijk uit te breiden. Bij de iPhone zit je altijd vast aan een bepaald aantal GB’s en betaal je 100 euro bij wanneer je een toestel wilt met 64 of 128 GB.

6. Je beschikt over veel meer shortcuts die je snel toegang geven tot bepaalde instellingen
Met name de modellen van Samsung en LG beschikken over een grote hoeveelheid aan quick settings, die je te zien krijgt wanneer je van boven naar beneden veegt over je scherm. Zo komt de Galaxy S5 bijvoorbeeld met 20 shortcuts, die onder andere bestaan uit een power-saving modus, Bluetooth, WiFi-opties en Samsung’s eigen Smart Stay en Smart Pause. De iPhone komt daarentegen met 10 shortcuts, die je niet kan customizen.

Android shortcuts

7. Je kunt een Android-toestel geheel naar eigen smaak aanpassen, iets wat met iOS lastig is
Wanneer je je smartphone helemaal eigen wilt maken, dan is Android de way to go. Je kan namelijk veel meer dan alleen je achtergrond foto veranderen. Dankzij apps als Buzz Launcher en Aviate kan je de gehele interface van je telefoon naar jouw hand zetten.

Android-toestel

8. Voeg widgets toe aan het hoofdscherm van je Android-toestel
Android geeft je de mogelijkheid om widgets direct naar je home screen te slepen, waarna je ze ook nog eens zelf kan inrichten. De iPhone komt met een zelfde soort functie in iOS 8, maar het is onmogelijk om deze te verplaatsen naar je home screen.

9. Je kan je telefoon als afstandsbediening gebruiken
Toestellen als de HTC One, de LG G3 en de Samsung Galaxy S5 kunnen een infrarood-signaal uitsturen. Zo kun je er bijvoorbeeld je televisie, airco of radio mee bedienen.

35 reacties

 1. 1 Als je Apple hebt heeft een een gebruiker die behoefte niet

  2 Mannen kunnen maar 1 ding te gelijk, dus waarom multitasking?

  3 als je overal Apple hebt ligt je huis ook vol kabels, wat moet je dan met USB?

  4 gooi een Apple tv of een Apple lightning to dvi in je tas, kan je t ook

  5 Apple mensen hebben meer geld, dus koop je gewoon een Apple met voldoende opslag. Sd

  • @napo: 5.1 Het merk Apple staat er om bekend dat men veel geld neerlegt voor een toestel met beperkte functies en prestaties. Het heeft dus de status gekregen dat deze mensen veel geld hebben. Daarom zijn het juist niet alleen maar mensen met meer geld, maar mensen die dat proberen uit te stralen. Mensen die een gewoon een goed toestel willen en er alles mee willen kunnen, kiezen vaak voor een Android toestel.

  • @napo: 1 t/m 4 zijn workarounds. En 5? Iedereen mag toch zelf weten waar hij zijn geld aan uitgeeft? Ik heb hier een pc staan waar al meerdere duizenden euro’s in zitten, maar het is geen Apple dus ik heb minder geld? Heb een HTC One X, die kostte bij introductie dan geen 800 euro, maar ik heb hem niet met modder betaald… Custom samengesteld laptop van 1500 euro die méér power heeft dan de duurste mbp retina, heb ik dan minder geld? Het gaat nog altijd om een persoonlijke keuze, als ik mijn knowledge gebruik op technologisch gebied, en daarmee het beste alternatief kies, dat toevallig goedkoper is (in het geval van smartphones) heb ik dan minder geld?

   voor dat geld wat ik aan pc, laptop, smartphones etc besteed heb, had ik ook dezelfde uitrusting met een Apple logo kunnen kopen. Maar waarom zou ik dat doen als ik mij zelf dan enorm beperk in mijn mogelijkheden? Om me voor te kunnen doen als iemand die rijk is? Als de gemiddelde Apple consument nu een Bentley had, okee, maar in het gros van de gevallen hebben ze geeneens een auto…

    • @bofkont: Zie nu bij toeval pas je reactie, het is geen fanboy geneuzel van mijn kant, maar fanboy geneuzel zoals ‘Apple mensen hebben meer geld’ wat uiteraard als een tang op een varken slaat waaruit mijn reactie voortvloeit.

     Heb geen idee hoe je er bij komt dat ik een minderwaardigheidscomplex zou hebben, net zoals iemand anders die beweerde dat mijn kritiek op Apple uit afgunst volgt. Om de eerste bewering te ontkrachten: als er mensen met zulke flut-argumenten voor Apple aan komen zetten zoals napo doet, voel ik mij eerder beter (meerderwaardigheidscomplex zeg maar), dan dat ik me er minderwaardig door zou voelen. Niet dat ik beter ben, maar af en toe krijg ik wel het idee dat anderen compleet retarded zijn, voornamelijk als er een discussie over Apple vs iets anders plaats vindt. Natuurlijk totaal ongegrond, maar als ik ergens geen kennis van heb, ga ik geen compleet belachelijke argumenten aanvoeren. Zal wel te maken hebben met de overeenkomsten tussen religie en Apple geprojecteerd in het gedrag van mensen. Voor een Jehova getuige maak je toch ook na die eerste keer de deur niet meer open? Met een Apple-fanboy praten voelt niet anders. En afgunst? Tja, ik heb toen ik een tiener was op genoeg andere dingen mijn geld stuk gesmeten. Hetgeen wat ik toendertijd aan mijn computerhobby heb besteed had net zo goed een volledige Apple-uitrusting kunnen bekostigen.

     Begrijp gewoon eens dat kritiek op Apple niet direct gelijk staat aan toestanden zoals afgunst, minderwaardigheidscomplex enzovoorts. Mijn kritiek is veelal gebaseerd op feiten, ik heb nog nooit een discussie met een Apple-fanboy verloren. Daarentegen is winnen ook lastig, omdat ze veelal de ‘hater’-kaart trekken of zonder onderbouwing blijven beweren dat Apple het beste is.

 2. Kaart kan alleen maar stuk

  6 Voordat ik dat overzicht met 1400 iconen ken vingert een iPhone gebruiker met twee beweging naar de instelling

  7 Apple is meester in rust en eenvoud, waarom dan van je smartphone een kermis attractie
  maken? Koop dan een Android 😉

  8 Zie 7….

  9 lg heeft een remote app, kan je alles, Samsung heeft een Apple app, verschillende home Domotica fabrikanten hebben apps, dus ik zie t probleem niet.

  Ik zeg de top 9 kan wel beter, deze was wat makkelijk te pareren ;))

  • @napo: Oei, slap lijst. Jammer. Het lijkt er op alsof je jezelf probeert te overtuigen waarom je een iPhone hebt. Hoeft helemaal niet. Je moet er gewoon boven staan. Jij bent happy met je iPhone. Prima toch…

   Jouw punt 5 is (helaas) niet waar. Genoeg paupers die eigenlijk geen iPhone op de weg kunnen houden. Krijgen een iPhone bij een provider en wanneer er dan wat aan de hand is en er moet betaald worden beginnen ze te janken dat het allemaal zo duur is.
   Toch heeft Apple nog geen VIP-toestel. Lijkt me wel markt voor. Genoeg lui die willen betalen voor top-service.

   Ben zelf geen fanboy en kan voor- en nadelen van beide systemen uit elkaar houden. Af en toe eens switchen naar een ander systeem kunnen oogkleppen doen verdwijnen…

   OT: Jammer dat er geen top 10 van is gemaakt. Wanneer je bij 9 stopt, lijkt het er op dat er maar 9 dingetjes zijn die Android beter doet dan iOS/iPhone.

 3. wat een rare dingen die je met een android kan en Apple niet. zeg dan een nuttig voorbeeld: met Android kan je via bluetooth bestanden uitwisselen met elk toestel, behalve een Apple want die laten enkel fotootjes en contacten toe tussen apples…
  of dat je via wifi direct dingen kan streamen naar andere apparaten, terwijl bij Apple dit via airdrop kan, naar een ander Apple product…

 4. Allemaal nutteloze dingen. Hoeveel android gebruikers hebben een 2de batterij? Ik in ieder geval nooit gehad, bij geen van mijn androids. Het merendeel van de androids heeft ook geen ir zender, en die shortcuts van samsug… tja als je een dermate drukke ux toevoegd aan android heb je idd wel wat shortcuts nodig…

  Echt, als touchwiz cleaner was, had ik een S5 gekocht. Nu is het een 5s geworden.

  • @luxaeterna: Al eens aan een HTC gedacht? Is een heel stuk cleaner uitgevoerd, gewoon grijstinten ipv dat warme samsung groen, vind het ook verschrikkelijk. Samsung maakt fijne smartphones, maar die skin en dat overduidelijke plastic weten ook mij helaas niet te bekoren. Nu is mijn HTC ook van kunstof (ploycarbonaat), maar dat doet toch een stuk luxer aan dan dat lunchdoos plastic van samsung.

 5. Te kortzichtig om te stellen dat iphone’s altijd duur zijn, dit hangt er namelijk ook vanaf hoe lang je met een toestel doet. Ik gebruik zelf een iphone, ook omdat alles simpel en logisch is, ik doe niet bizar veel met een telefoon dus Andriod fanboy’s reden dat je “alles” in kan stellen boeit mij niet. Mijn vorige iphone4 heb ik 3 jaar gebruikt zonder storing (accu hoef je niet te vervangen, klepjes dus niet nodig) en als ik mijn aanschafprijs uitsmeer over drie jaar dan blijkt het een goedkoop toestel te zijn 😉 Ik ken mensen met een sony telefoon die in een jaar 700 euro betalen en lachen om een iphone, moet je vooral doen 😉

  • @tomleeuw: Het probleem is dat 99% van die klanten zo is… Gewoon met een grote bocht omheen lopen. Gisteren zou ik begonnen zijn over buigen bij een iPhone 6 eigenaar, heb er 10 minuten over gedaan om hem te kunnen vertellen dat iemand anders dat gezegd had. Ik had enkel gezegd dat hij dat apparaat in zijn achterste moest drukken om te kunnen voelen hoe het is om door Apple genaaid te worden.

   • @frietjemet: haha lol.
    Ik heb niet zo veel tegen een Apple, er zijn best wel goede dingente verzinnen. Maar ik wordt zo moe van eigenaren (m/v) die denken dat de rest minder goed Het is net een religie, en daar is niks mis mee zolang je de ander maar in zijn waarde laat.

  • @dotternetta: het zijn vooral Android fanboys die hier reageren… Android heeft ook heel wat meuk toestellen. Ik koop wat ik wil en kan betalen, en ik wens iedereen dat toe.

   Er zijn op de wereld véél ergere dingen die het debat of aandacht verdienen die smartphones krijgen.

   Moest ieder conflict dezelfde aandacht krijgen als een nieuwe smartphone zou er mss eens wat veranderen.

   En mochten we de belangen van zij die het nodig hebben met hetzelfde vuur verdedigen… ’t zou ook beter zijn.

   Ik gun iedereen een degelijke Android. Ik gun iedereen een iPhone. Meer nog, ik gun iedereen een veilige omgeving. Iedereen drinkbaar water, een fatsoenlijk loon. Ik gun ieder kind onderwijs en kansen.

   Zou het kunnen dat we eigenlijk gewoon ons druk maken om niets? 😉

    • @dotternetta: Net zoals dat veld niet geschikt is om telkens weer op een potje vechten tussen apple fans en android fans uit te draaien. Da’s echt afgezaagd. Beide systemen hebben hun voor en nadelen. Nog erger zijn de mensen die denken dat android een smartphone merk is.

     En ik kan mijn preek ook korter uitleggen: eigenlijk hoeft het jou geen bal te interesseren welke smartphone iemand koopt/ heeft. Net zoals het eigenlijk niemand aangaat welke jij koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *