9 oude gadgets die we nooit zullen vergeten

Auteur: , 3 Reacties
Nostalgische-gadgets

Dagelijks komen er nieuwe gadgets op de markt, maar deze negen zullen altijd een plekje in ons hart hebben.

HP Palmtop
Gadget01
Deze piepkleine laptops met een groen scherm kwamen goed van pas in een tijdperk zonder moderne smartphones. Later werden er zelfs edities gepresenteerd met een touch screen, die je met een stylus moest bedienen.

Remote Control Watch
gadget02
Vroeger kende je vast iemand die de lolbroek uithing door de zenders van een tv stiekem te veranderen met zijn Remote Control Watch. Sterker nog, misschien zat jij wel geniepig in een hoekje de televisie te ontregelen met je horloge.

De eerste MP3-spelers
Gadget03
De eerste keer dat je zonder diskman of walkman het huis verliet en toch muziek kon luisteren, zal je vast niet vergeten zijn. De eerste MP3-spelers konden maar een handvol nummers bevatten, maar dat was genoeg om je draagbare cd-speler voorgoed in de kast te leggen.

Nintendo Game Boy
Gadget04
De eerste Game Boy verscheen in 1989 en verkocht in drie jaar tijd meer dan 32 miljoen exemplaren. Later verscheen de Game Boy Color, die wat basiskleuren aan het scherm toevoegde. Als je geen genoeg kunt krijgen van de klassieke groen/grijze opstartschermen, dan moet je vooral hier een kijkje nemen.

Motorola E815
Gadget05
Of, iedere uitklapbare telefoon. Een paar jaar lang moesten alle mobieltjes ineens een uitklapbaar scherm hebben, inclusief een grote cameralens erop. Een prima toestel, en het ziet er een stuk cooler uit om je telefoon open te klappen als je gebeld wordt.

SNES
Gadget07
Ondanks de grafische pracht en rekenkracht van moderne spelcomputers, valt de klassieke SNES van Nintendo op sommige vlakken niet te overtreffen. Destijds was de lancering van de console zo’n groot succes in Japan, dat de regering vroeg om voortaan dit soort consoles in het weekend te lanceren, omdat niemand op kwam dagen op zijn werk.

Tamagotchi
Gadget08
Het kleine diertje aan onze sleutelbos heeft ook een warm plekje in ons hart. Destijds iets minder, omdat we al snel vergaten om hem eten en drinken te geven. Sorry Tamagotchi, toch vonden we je leuk.

Nokia 3310
Gadget09
Op het internet waart de geest van de 3310 nog steeds rond als populaire meme, die maar weer eens bewijst hoe stevig deze telefoon was. Bovendien zijn er weinig mensen die nooit het Snake- en ruimteschipspelletje gespeeld hebben op dit klassieke mobieltje.

iPod Classic
gadget10
Deze muziekspeler kunnen we sinds kort toevoegen aan dit rijtje. Met de introductie van de iPhone 6 werd de productie van de iPod Classic stopgezet. Op streaming muziekdiensten na is er nu geen Apple product meer dat 160GB aan muziek op kan slaan. Jammer.3 reacties

tv’s uitschakelen of volume regelen doe ik nu nog in Media Markt of Ikea met men Samsung smartphone :-)
yes! nu heb ik een echt apple collectors item! overigens ook veel nokia item’s haha, wat toen echt geweldig de 120 GB ipod, hij zit bij mij nog steeds niet vol!
Ha, met zo’n remote control watch (goedkope imitaties kon je kopen voor zo’n 40 ouderwetse guldens bij de Kijkshop) liepen we inderdaad de Wastora of Megapool binnen en dan overal het geluidsvolume heel stiekem steeds een stukje harder zetten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).