Review overzicht: dit zegt men over iOS 11

Review overzicht: dit zegt men over iOS 11
De pers ging aan de slag met de nieuwe iOS. Hoe beviel het?

De publieke beta van iOS 11 is nu voor iedereen te downloaden. Diverse journalisten en bloggers zijn al eerder aan de slag gegaan met de beta-versie van het mobiele besturingssysteem van Apple en hebben hun bevindingen inmiddels gedeeld. Een overzicht.

Engadget
De beta is verre van stabiel. De afgelopen dagen kreeg ik te maken met veel crashes en vastlopers. iOS 11 voelt daarentegen herkenbaar aan, maar is toch anders op een paar punten. De Control Center is anders, maar ik weet niet of ik hier per se fan van ben. iOS 11 is al met al een welkome update voor de iPhone, maar brengt vooral veranderingen naar de iPad. En dat is in positieve zin. De nieuwe versie ziet er veelbelovend uit, zeker voor bezitters van de tablet van Apple.

TechCrunch
iOS 11 laat je iPad bijna als een nieuw apparaat aanvoelen. Op de iPhone zijn er ook dingen nieuw, maar de meeste veranderingen moeten van de ontwikkelaars komen die gebruik gaan maken van de nieuwe mogelijkheden. Met iOS 11 opent Apple de deur naar ontwikkelaars meer dan ooit tevoren en daar kunnen zowel iPhone- als iPad-bezitters van profiteren.

Mashable
Deze update brengt radicale wijzigingen naar de iPad en dat is goed. iOS 11 is als een liefdesletter naar de tablet. Met deze update is de tablet niet langer ‘de grote versie van de iPhone’. De iPad heeft significante andere functies gekregen en heeft nu dezelfde kracht en flexibiliteit van een Mac.

The Verge
De grootste uitdaging voor Apple was om meer mogelijkheden naar het OS te brengen, zonder dat de simpliciteit van het mobiele besturingssysteem verloren zou gaan. Met iOS 11 is dat gelukt, al zijn er nog wat dingen die beter kunnen. Bijvoorbeeld op het gebied van multitasking. Ik denk dat Apple een ambitieus doel heeft weten te realiseren. Keep it simple en dat is wat iOS 11 doet.

Hier lees je alle vernieuwingen van iOS 11. Er zijn ook functies die je waarschijnlijk nauwelijks of niet gaat gebruiken. Dat overzicht zie je daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *