Aanbeveling: baby’s mogen gewoon naar schermen turen

Baby
En daarmee wordt een oud gezegde in de prullenbak geslingerd.

Je moeder zei het waarschijnlijk vroeger al: “niet te dicht bij de tv, anders krijg je vierkante ogen!” Deze uitspraak was toen zeker relevant. We hadden andere beeldbuizen in vergelijking met het heden, waardoor de uitspraak nu lichtelijk achterhaald is, aldus een nieuwe aanbeveling.

Het werd altijd aanbevolen om baby’s niet bloot te stellen aan beeldschermen, maar The American Academy of Pediatrics heeft diens richtlijnen bijgesteld. Volgens de organisatie kan kroost vanaf 18 maanden prima naar Sesamstraat of andere kindertelevisie kijken. Mits de ouder hierbij aanwezig is. Kids in de leeftijd van twee tot vijf jaar moeten volgens de organisatie niet meer dan een uur per dag naar een scherm turen. In de leeftijden daarna is het aan de ouder om zelf regels op te stellen.

Via apps op tablets of smartphones kunnen kleine kinderen spelenderwijs leren. Sommige applicaties bedienen zelfs al baby’s. Bovendien is het een gemakkelijke manier om je kroost te vermaken. Natuurlijk is het wel belangrijk om hier de balans in te vinden. Lekker naar buiten of gewoon met regulier speelgoed spelen moet nog steeds de overhand hebben.

[gv data=”KAIVRZ6pkoo”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *