Aanbieding: 2000 Lego-sets voor slechts 80.000 euro

Auteur: , Geen reacties
Legosets

Een opvallende advertentie op 2ehands.be.

Misschien heb je mazzel en krijg je ze wel voor 40.000 euro. Dat is de bied-vanaf-prijs (‘een eerlijke prijs, goed onder de marktprijs’) die hoort bij deze veiling van 2000+ Lego-sets in topconditie.

De verzameling bevat sets die gemaakt zijn tussen 1978 en 2014 en ze zouden grotendeels ongebruikt zijn. De gebruikte sets zijn dan weer ‘met de hand schoongemaakt’. Sowieso is alles compleet.

Het haalt wel een beetje de lol van het verzamelen af natuurlijk, als je door één keer de portemonnee te trekken meteen eigenaar bent van een vrachtwagen vol Lego. Misschien iets voor de verzamelaar die al een paar pakhuizen vol heeft.

Vooral trein- en stadssets zijn goed vertegenwoordigd, met respectievelijk 208 en 1063 exemplaren. Maar ook liefhebbers van piraten- en starwars-lego kunnen hun slag slaan met 47 en 29 sets.

Helaas voor de verkoper zijn er een aantal funbieders actief die de veiling proberen te versjteren met wat random-biedingen. Ga hem of haar daar niet mee pesten en biedt naar waarde. En nee, losse sets worden niet verkocht. Het is óf de vrachtwagen, óf helemaal niks.

Lego is trouwens een uitstekende investering. Helemaal de speciale edities: een Ultimate Collector’s Millennium Falcon zou nu ruim acht keer zo veel opbrengen als tien jaar terug (4000 om 500 dollar). The Guardian becijferde dat Lego-sets in topconditie sinds het jaar 2000 elk jaar met 12% in waarde zijn toegenomen. Zelfs de sets van vorig jaar brengen op eBay al 36% meer op dan toen ze uitkwamen. Sla dus nu je slag en koop deze sets.

Zie ook: Chinees kind sloopt in no-time Lego-bouwwerk van 15.000 euro, Dit is het beste lego-kasteel ooitEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).