Aangepaste camera’s verbeteren iPhone XI en iPhone XI Max

Auteur: , 1 Reactie
iphone-xi-iphone-xi-max-1

Valt na de eerdere versies wel mee, toch?

Natuurlijk is het altijd oppassen met de publicaties van prototypes van aankomende smartphones. De bron van deze renders, twitteraar Onleaks, is echter bekend vanwege haar betrouwbare renders. Daarnaast zijn deze renders volgens de bron gebaseerd op de instructies die Apple gegeven heeft aan haar leveranciers om de onderdelen passend te maken. Wij nemen dan ook aan dat in dit geval een korreltje zout in plaats van een pot zout volstaat.

Opvallendste kenmerken iPhone XI
Het is nog niet bekend of we moeten spreken over de iPhone XI of iPhone 11, dus we houden voorlopig iPhone XI aan. Afgaande op de nu bekende gegevens zullen er in ieder geval twee versies komen, de reguliere iPhone XI en de iPhone XI Max. Beide toestellen zullen qua beeldverhoudingen en uitvoering uiterlijk vergelijkbaar zijn met hun voorgangers. Dit betekent dat de brede notch en smalle, metalen behuizing weer terug komen. Ook de schermafmetingen blijven met 5,8 inch en 6,5 inch gelijk.

iphone-xi-iphone-xi-max-2

Het is daarnaast opvallend dat de camerabehuizing aan de achterzijde is aangepast. Zoals iedereen kan zien is deze nog wel nadrukkelijker aanwezig dan de pil-vormige behuizing van de iPhone XS en iPhone XS MAX, maar veel minder prominent dan op eerdere renders. Dit komt deels doordat het toestel iets dikker is dan de huidige exemplaren. Waar de XS-varianten 7,7 millimeter dik zijn is dit voor de iPhone XI 7,8 millimeter (op de plek van de camera-uitsparing 9 millimeter) en voor de iPhone XI Max 8,1 millimeter (en 9,3 millimeter op de plek van de camera-uitsparing). Volgens kenners zou deze extra ruimte voorzien zijn voor een grotere batterij. Voor een ander deel komt deze versmalling door een gewijzigde techniek bij installatie van de camera. Ook dat laat Oneleak in detail zien. (Tekst loopt door na de Tweet).

Als de productie volgens plan verloopt kunnen we tijdens de najaarspresentatie van Apple in september zien of het uiteindelijke model inderdaad overeenkomstig deze renders is. Ook weten we dan of het touchID terug is.
iphone-xi-iphone-xi-max-31 reactie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).