Aanklacht voor Apple na iPhone-brand met gevolgen

Aanklacht voor Apple na iPhone-brand met gevolgen
Het techbedrijf mag het uitvechten in de rechtszaal.

Apple heeft een nieuwe aanklacht aan de broek hangen, afkomstig van de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij State Farm. Het bedrijf neemt het op voor Xai Thao. Deze mevrouw verloor haar huis door een brand. De verzekeringsgigant en Thao wijzen met de vinger naar een iPhone 4S. De smartphone zou in brand zijn gevlogen met een afgebrand huis tot gevolg.

Uit onderzoek zou hebben gebleken dat de iPhone niet in orde was. Vanwege een hardware defect zou het toestel in brand zijn gevlogen met alle gevolgen van dien. Volgens de aanklacht heeft Thao voor 75.000 dollar aan schade geleden door de brand.

De fout ligt volgens de aanklacht bij Apple voor het leveren van een slechte iPhone 4S. In de aanklacht staat echter niet omschreven waar de iPhone is gekocht en waar deze vandaan komt. Enkel dat het toestel is aangeschaft in 2014 is bekend. Het is uiteindelijk aan de rechter om met een oordeel te komen.

2 reacties

  1. En mevrouw Xai Thao heeft tussen nu en aanschaf van de 4S (toch wel een aantal jaartjes) de smartphone niet laten repareren bij “een turk om de hoek”? Of een Chinese lader?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *