Aanslag in Frankrijk was te zien op Facebook Live

Terreur
De 25-jarige Larossi Abballa bracht gisteren een politie-agent en zijn vrouw om het leven.

Eerder konden we al live meekijken met een verkrachting, een zelfmoord en een triootje van minderjarigen. Vandaag kunnen we daar terroristische aanslag aan toevoegen.

Abballa bracht de agent met messteken om het leven, waarna hij zijn vrouw en driejarige zoontje gijzelde. Alleen het zoontje kon worden gered. IS heeft de aanslag opgeëist.

Nu laat de Franse journalist David Thomson in een serie tweets weten dat Abballa live een video heeft uitgezonden vanuit het huis. In de video zou het kind achter een bank op de grond zitten, waarbij Abballa zei: Ik weet nog niet wat ik met hem ga doen. Hij zette ook live fotos van de slachtoffers op zijn Facebook-account en riep op tot meer terreurdaden. Tot slot zei hij dat het Europees Kampioenschap in Frankrijk “een begraafplaats zal worden.” Twee accounts die van hem zouden zijn, zijn inmiddels verwijderd.

Abballa was bekend bij opsporingsinstanties omdat hij connecties had met een man die naar Syrië is vertrokken. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij het rekruteren van jihadisten in Afghanistan en Pakistan.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *