Aantal dagelijkse WhatsApp gebruikers bereikt mijlpaal

WhatsApp
De dure overname door Facebook lijkt succes te hebben.

WhatsApp is al jaren een populaire chatdienst op onze mobiele telefoons en is op de dag van vandaag onlosmakelijk verbonden aan het succes van de smartphone. In de loop der jaren is er veel gesleuteld aan de berichtendienst, inclusief een overname in 2014 door de gigant Facebook voor een verbazingwekkend bedrag van 19 miljard dollar.

De overname lijkt echter succesvol te zijn, zo mogen we concluderen uit de zojuist bekendgemaakte cijfers op WhatsApp Blog. Waar vorig jaar de melding werd gemaakt dat maar liefst 1 miljard mensen WhatsApp iedere maand gebruiken, maakt de dienst in haar meest recente bericht bekend dat 1 miljard gebruikers WhatsApp iedere dag gebruiken.

Naast het duizelingwekkende aantal dagelijkse gebruikers toont WhatsApp ook andere interessante statistieken. Zo Zien we dat er gemiddeld maar liefst 55 miljard berichtjes worden verstuurd, 4,5 miljard foto’s en 1 miljard video’s via de populairste berichtendienst ter wereld.

Whatsapp gebruikers

Hoewel de groei van WhatsApp zich voortzet, is het nog steeds onduidelijk op welke manier Facebook meer inkomsten wil genereren via de chatdienst. Een mogelijkheid is het introduceren van advertenties en andere commerciële activiteiten, maar daar is tot nu toe nog (gelukkig) weinig van terug te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *