‘Aantal WhatsApp-gebruikers weer gestegen na overname’

WhatsApp-gebruik in NL na overname: kleine daling, kleine stijging
Gek. We dachten toch heel even dat de grote exodus van WhatsApp was begonnen en iedereen naar Telegram zou overstappen. Of wacht, dat dachten we eigenlijk helemaal niet.

Op 1 februari gebruikte 61 procent van de Nederlanders WhatsApp. Nadat het nieuws over de overname door WhatsApp bekend werd op 20 februari, daalde het aantal gebruikers licht en zag de Russische tegenhanger Telegram Messenger een explosie in het aantal Nederlandse downloads. Sindsdien is het aantal Telegram-gebruikers weer afgenomen en stabiliseerde het aantal WhatsApp-gebruikers. Op 4 maart stond de WhatsApp-teller namelijk opnieuw op 61 procent.

WhatsApp-gebruik in NL na overname: kleine daling, kleine stijging

Dit blijkt uit data van Telecompapers tp:mobiletracker, dat real-time inzage biedt in een panel met 600 Android-gebruikers. Een redelijke indicatie voor het gebruik van apps, dunkt ons.

Telegram steeg na de overname dus flink in het aantal gebruikers. Volgens Telecompaper liep 12 procent van Nederland er mee rond op zijn of haar telefoon. Inmiddels is dit percentage geslonken en heeft de berichtendienst, die belooft veiliger te zijn dan WhatsApp, nog maar 5 procent aandeel onder Nederlanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *