Aantal zonnepanelen in Nederland in één jaar verdubbeld

Aantal zonnepanelen in Nederland in één jaar verdubbeld
Steeds meer huizen en bedrijven worden bedekt met zonnepanelen.

Volgens de NOS is de groei in de afgelopen maanden dermate hard gegaan dat het problematisch werd om alles op tijd te leveren. Vooral de vraag naar zwarte zonnepanelen was fors. Eind mei worden de definitieve cijfers over de zonne-panelenverkoop bekend gemaakt, maar nu al is bekend dat het aantal zonnepanelen in Nederland is verdubbeld.

Hoewel er steeds meer scholen zijn die zonnepanelen laten installeren, zit de grootste groei – zo’n 70 procent – bij de reguliere huishoudens. Als reden wordt aangevoerd dat de panelen in steeds meer kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Naast zwarte zijn er ook rode exemplaren, en zelfs in de vorm van een dakpan.

In Nederland zouden momenteel 10.000 banen zijn in de zonne-energie-business, verdeeld over zo’n 1.200 bedrijven.

Eén reactie

  1. Wat een succes… als eigenaar van panelen kun je nu geen nacht meer rustig slapen, want je kunt er van uitgaan dat onze minister van financien en de energiemaatschappijen een deel van de ‘winst’ willen hebben.. terugleveren aan het net zal dan wel fiscaal belast worden… (je bent immers ondernemer).. de de energiemij geeft je een lekkere korting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *