Aanvallen Ziggo opgeëist in drie video’s

Anonymous Scruggs
Een groep die zich Anonymous Scruggs noemt en claimt te bestaan uit 46 leden ‘uit verschillende landen’ eist in een drietal gloednieuwe YouTube-video’s de DDos-aanvallen bij Ziggo op.

Afgelopen nacht waren er opnieuw aanvallen op Ziggo. Het bedrijf zegt die te hebben afgeweerd, maar des ondanks hadden 1,8 miljoen klanten er last van.

De groep benadrukt geen geen gegevens te willen stelen, maar Ziggo alleen te willen wijzen op zijn gebrekkige beveiliging. In de derde video, die afgelopen nacht online werd gezet, wordt Ziggo opgeroepen om te mailen naar het adres anonymousscruggs@outlook.com. Een andere eis is dat abonnees 25% korting moeten krijgen vanwege de veiligheidsproblemen. Ook wordt aangekondigd dat de aanvallen voorlopig nog niet voorbij zijn en enkele dagen zullen doorgaan. Om duidelijk te maken dat men serieus is zijn de video’s geplaatst met de hashtag #NOFAKE. Er is ook een twitteraccount gekoppeld, die vind je hier.

Ziggo heeft aangegeven samen te werken met het Nationaal Cyber Security Centrum om de aanvallers te achterhalen.

Bekijk de drie video’s hieronder:

[gv data=”IEIaAOFJ3cU”][/gv]
[gv data=”LiaIvDmSUxc”][/gv]
[gv data=”8D0BGIZgNKI”][/gv]

4 reacties

  1. Ja allemaal heel leuk dit maar ondertussen zit ik met mijn bedrijf, maar ook mijn klanten zonder internet. Gaan deze computer nerdjes mij de geleden schade vergoeden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *