Absurd: Chinese scholen tracken leerlingen met slim uniform

Fucking eng!
Een uniform dat zo uit het boek 1984 zou kunnen komen.

Oh, Black Mirror is slechts een pessimistische kijk op de ontwikkeling van technologie in onze samenleving en zal nooit werkelijkheid worden? Als het aan de Chinezen ligt, zit je er volledig naast. Elf scholen in het zuid-westen van China hebben namelijk een absurde ontwikkeling doorgevoerd.

Studenten moeten de slimme uniformen gaan dragen en worden gebruikt om ze in de gaten te houden, zo meldt de Global Times. Ja, echt. In het bovenstuk zitten twee chips verwerkt die gebruikt worden om de aanwezigheid van studenten in de school te registreren. Wanneer je het gebouw betreedt en verlaat, wordt die informatie doorgestuurd naar de school en eventueel naar de ouders van de student.

‘Makkie,’ zeggen professionele spijbelaars, ‘dan stop ik mijn shirt wel in de tas van een maat en ga ik overdag lekker zitten gamen.’ Niet zo vlug, want door middel van gezichtsherkenning bij de ingangen van deze scholen wordt vervolgens gekeken of de geregistreerde chip gedragen wordt door de bijbehorende persoon.

Er zouden zelfs alarmbellen gaan rinkelen als een student in slaap is gevallen tijdens de les. Gelukkig is het niet allemaal dystopiaans en doodeng, want leerlingen zouden ook in de kantine eten kunnen aanschaffen met de chips. Handig, maar doe mij maar een fysieke Yuan en geen dictatoriaal hesje.

Foto @Guanyu Technology via ABC News

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *