Absurd: Fans klagen Niantic aan na falen Poké Fest

Auteur: , Geen reacties
Dick move of terechte vraag naar compensatie?

Is het een dick move van de bezoekers of staan ze volledig in hun recht?

Recentelijk lanceerde Pokémon GO-maker Niantic een speciaal evenement waar fans legendary Pokémon zouden kunnen vangen. Het liep ietsje anders, want door serverproblemen en slechte internetverbinding zagen aanwezigen niets anders dan het inlogscherm. In een plottwist die niet eens meer zo verrassend is in de Verenigde Staten, klagen 20 tot 30 ‘gedupeerden’ Niantic nu aan.

Rechtszaak
De zoektocht naar de aankomende legendary Pokémon kostte veel fans een hoop geld, zo stelt de advocaat van de gezamenlijke rechtszaak tegenover Polygon.

“We zoeken geen compensatie voor het niet verkrijgen van legendary Pokémon, want Niantic heeft al beloofd om daar iets aan te doen. Maar Niantic biedt niet aan om reiskosten van aanwezigen te compenseren. Veel bezoekers kwamen uit allerlei staten, sommigen zelfs uit andere landen. Ik heb met iemand gesproken die vanuit Japan naar Chicago is gevlogen.”


Karig

Okay, het is behoorlijk karig, neen, belachelijk, dat Niantic een relatief simpel evenement niet fatsoenlijk wist te organiseren. Maar met alle negatieve publiciteit, het compenseren van de entreekaarten en het uitbetalen van $100 dollar aan Pokécoins is het bedrijf toch wel voldoende gestraft?

Nou, niet dus, want zo’n 30 bezoekers willen dus hun reiskosten gecompenseerd krijgen. Nu snap ik de ‘gedupeerden’ goed. Als ik vanuit Nederland naar Chicago zou vliegen voor een dergelijk evenement, dan wil ik ook graag alles krijgen wat er aan me beloofd is. Maar dat neemt niet weg dat je ook een behoorlijke flapdrol bent als je voor één virtueel monstertje de halve wereld overvliegt. Zeker omdat de Poké Fests op een boel plekken georganiseerd zullen worden en omdat de aankomende legendary Pokémon ook in jouw straat te vangen zijn, bij wijze van spreken dan.

De retoriek is dus van twee kanten vlijmscherp. Niantic heeft in de reclame’s voor het Poké Fest beloftes gemaakt die ze niet zijn nagekomen. Fair enough. Als je het geld hebt (en het ervoor over hebt) om naar een andere staat of een ander land te reizen voor één virtueel wezentje, dan zou je misschien een andere dienst moeten inhuren. Een advocaat kan je geld terug krijgen, maar een verslavingspsycholoog kan je je leven terug geven.

Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat en waar de aanklagers allemaal vandaan zijn gekomen. Ook moet nog blijken of Niantic de vervelende situatie uitziet in de rechtszaak of dat ze voor een daadwerkelijke rechtszaak al schikken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).