Absurd: hierdoor kelderde Bitcoin gisteren

Auteur: , 1 Reactie
Het ziet er niet geweldig uit, nee

Een Zuid-Koreaans drama heeft immense impact op de Bitcoin.

Op wat incidenten na heeft Bitcoin sinds eind maart/begin april niet meer zo’n lage waarde gehaald als dat het vandaag en gisteren deed. Met $7.222 dollar op het moment van schrijven is de koers zeker geen pretje, maar de daling die de munt doormaakte binnen één dag is nog schokkender.

Met een waarde van ruim $7.630 dollar ging het relatief goed met de grootste cryptomunt, maar binnen een paar uur tijd was de waarde met bijna $400 dollar gedaald. De daling van ruim 5% was een gevolg van één van vele problemen die partijen binnen de virtuele handel hebben: hackers.

Volgens het Zuid-Koreaanse Coinrail had het gisteren te maken met een ‘cyber intrusion’ waarbij de obscure Pundi X (NPXS) werd buitgemaakt. De handelsplaats staat volgens Coinmarketcap op de 98ste plaats wat betreft handelsvolume en heeft dus nauwelijks een gigantische impact op de cryptomarkt.

En toch verdween het vertrouwen in Bitcoin (en grote altcoins als Ethereum en Ripple) als sneeuw voor de zon. Dat geeft gelijk de explosieve natuur van het fenomeen weer, want er hoeft maar een klein deukje te worden opgelopen bij een dikwijls onbekende munt en een kleine groep handelaren raakt in paniek. Ze verkopen hun munten en voor je het weer verdampt er 5% van de Bitcoin-waarde als sneeuw voor de zon. Dat zijn al snel miljarden euro’s.1 reactie

Prachtig dit :)
Dit is toch per definitie wat je verwacht van soort emotionele gebakken lucht?
Het zijn overigens niet de handelaren die in paniek raken: de handelaren leven juist voor deze bewegingen: want dat betekent dat ze kunnen handelen.
Het zijn de short-term-speculatoren die in paniek raken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).