Absurd realistische ingescande CGI-gezichten [Video]

absurd realistisch
Het maakt niet uit hoe goed de graphics van games worden, het zal altijd moeilijk blijven om gezichten realistisch neer te zetten. Mensen zijn nou eenmaal erg goed in het herkennen van andere mensen, en ook herkennen als ze net niet helemaal kloppen. Nu is dat misschien verleden tijd.

Een groep onderzoekers, geleid door Abhijeet Ghosh van het Imperial College Londen en zijn collega Paul Debevac van de University of Southern California, hebben een nieuwe manier van menselijke gezichten inscannen gevonden. Dit gebeurd zo enorm precies dat de resultaten zo goed als perfect kopieën zijn. Elke porie, elke huidcel en elke oneffenheid wordt overgenomen.

Eerdere proefversies van dit systeem zijn al gebruikt bij het maken van de film Pocahontas in Space Avatar. Toen moesten heel veel kleine details nog handmatig ingevuld worden om te voorkomen dat de Indianen Na’vi er gemaakt en griezelig uitzagen. De nieuwste versie van dit systeem doet dit automatisch, want exacte kopie van het origineel, wat een hoop tijd en mensenuren scheelt.

Uiteraard willen wij dit zo snel mogelijk in games terug zien, maar het zal nog wel even duren voordat onze nietige computertjes het vermogen hebben om deze mate van detail aan te kunnen. Niet alleen bestaat het 3D-model van het gezicht uit een enorm aantal polygonen, maar ook de textuurlaag daar bovenop heeft een enorm hoge resolutie. Desalniettemin zijn de knappe koppen van USC al in gesprek met Activision om deze techniek in hun games toe te kunnen passen.

Video:
[gv data=”XuF90Ks75y4″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *