Accuduur iPhone 6 en iPhone 6 Plus valt behoorlijk tegen?

Apple heeft de laatste tijd aardig opgeschept over de accuduur van de nieuwe iPhones, maar inmiddels is het duidelijk dat ook de nieuwe iPhones niet bij de smartphones met de beste accuduur horen.

Sterker nog: ze doen het zelfs slechter dan oudere telefoons van de concurrentie. Apple stopte accu’s met 1,810mAh en 2,915mAh in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar dat levert nauwelijks winst op. Zoals in de afbeelding van phonearena.com hieronder te zien is, staan de iPhone 6 en de 6 Plus namelijk niet erg hoog in het lijstje.

De iPhone 6 Plus komt op een vijfde plaats, achter de Sony Xperia Z3, de Huawei Ascend Mate 7, de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8. De iPhone 6 staat nog lager, op de negende plek. De nieuwe smartphone van Apple ziet oudere telefoons, zoals de Galaxy Note 3 uit 2013, aan zich voorbijgaan als het om accuduur gaat. Ook de nieuwe Moto X en LG G3 doen het beter op dat gebied.

Natuurlijk gebruikt iedereen zijn of haar smartphone op een andere manier. Iemand die voornamelijk berichtjes stuurt op een iPhone 6 ziet de batterij veel langer meegaan dan een persoon die films kijkt en games speelt op een Moto X.

iPhone 6 en 6 Plus batterij test

12 reacties

  1. Mijn iPhone 6 Plus doet het uitstekend, gaat toch beduidend langer mee dan de 5s die ik hiervoor had.

    De 5s was meestal rond 20:00 Ă  21:00 wel leeg. De Plus is op het moment van schrijven pas op 9%.

  2. De meeste Telefoons hebben een week nodig om gekalibreerd te zijn. Wanneer is de Iphone uit gekomen?

    Net als die 1001 droptests die je vind op het internet is dit een race om wie als eerste een test kan uit te brengen om snel wat pageviews / populairiteit te scoren.

  3. Wat een waardeloos onderzoek weer , ik heb nog een iphone 5 en de mijne gaat makkelijk 16 uur mee met intensief gebruik , veel internet , veel bellen , apps voor alles en nog wat
    Bij het slapen gaan heb ik nog tussen 8 en 20 % over
    1 keer was de accu tijdens de dag volledig plaat en dat was op rock Werchter , hele dag filmen en internet , was trouwens het geval bij al mijn vrienden daar , ook veel samsung !

  4. Is nochtans zo , gisteravond had ik nog 7% om 22 uur
    Intensief gebruik is mss voor iedereen anders maar voor mij is dit meer dan genoeg
    Weet niet waar ze met de 5 uur vandaan komen ? Dan moet ik 5 uur bellen , tegelijk een film draaien , op internet zitten en muziek luisteren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *