Acer moet recordbedrag losgeld betalen of anders…

Acer is slachtoffer van een ransomware-aanval en de hackers vragen een recordbedrag aan losgeld.

Wederom is een gigantisch techbedrijf getroffen door een grootschalige cyberaanval. Ditmaal is het slachtoffer Acer, de Taiwanese hardware-fabrikant. Hackers wisten ransomware op de systemen van het bedrijf te installeren. Ze vragen nu een van de grootste gijzelbedragen ooit.

Acer getroffen door ransomware

BleepingComputer ontdekte de aanval op Acer via het dark web; computers van Acer zijn op slot gezet door een REvil ransomware-aanval. De daders eisen het absurde losgeldbedrag van 50 miljoen dollar, omgerekend bijna 42 miljoen euro. Volgens het medium is dat het grootste bedrag ooit geëist bij een ransomware-aanval.

Acer zelf bevestigde de cyberaanval echter niet. Ze geven daarentegen tegenover TheVerge wel een vaag statement waaruit weldegelijk blijkt dat ze aangevallen zijn.

Acer controleert routinematig onze IT-systemen en de meeste cyberaanvallen worden verijdeld. Bedrijven zoals die van ons worden continue aangevallen en we hebben de recente abnormale situatie aan de juiste autoriteiten gerapporteerd.

De criminelen laten via een eigen blog op het dark web zien dat ze versleutelde data van Acer in handen hebben na de ransomware-aanval. Acer heeft nog tot 28 maart om het losgeld te betalen. Doen ze dat niet, dan lekken de hackers alle buitgemaakte gegevens. Kortom, Acer staat voor een lastige beslissing.

Dergelijke aanvallen lijken steeds vaker voor te komen. Recentelijk vielen hackers bijvoorbeeld Cyberpunk 2077-maker CD Projekt Red al aan. Helaas blijft het niet alleen bij gewone bedrijven. Sommige hackers vinden zelfs ziekenhuizen gijzelen niet te laag. Het is dus belangrijker dan ooit dat bedrijven zich wapenen tegen hackers. Uiteindelijk zal het probleem alleen nog maar groter worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *