Acht dingen die je moet weten over iOS8

Acht-Dingen-Over-iOS8
Je zou door de iPhone 6, Apple Pay en de Apple Watch haast vergeten dat iOS8 er aan zit te komen. Deze acht dingen moet je weten over de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple.

08. De verschijningsdatum
Releasedatum-iOS8
iOS8 is vanaf volgende week te downloaden. Woensdag 17 september om precies te zijn. Hoe laat we in Nederland precies de kans krijgen om ons besturingssysteem een update te geven, is nog niet bekend. Zoals we inmiddels gewend zijn kunnen we de nieuwe versie van iOS zowel downloaden op onze toestellen of via iTunes.

07. Deze iPhones en iPads ondersteunen iOS8
Ondersteuning
De iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c kunnen de update installeren, wat betekent dat de iPhone 4 net buiten het iOS-bootje valt. Op iPadgebied worden de iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini Retina en iPad mini ondersteund. Tot slot krijgt ook de nieuwste (vijfde generatie) iPod Touch iOS8.

06. Bellen via wifi
Wifi-calling
Zoals we gisteren tijdens het Apple Event te zien kregen, volgt de telefoon-app dezelfde weg als de berichtenapplicatie. Daarmee konden we al langer (gratis) over wifi berichten sturen, en iOS8 voegt bellen aan dit rijtje toe. Jammer genoeg werkt deze functie voorlopig alleen voor T-Mobile-klanten in Amerika, maar het schijnt dat er snel meerdere regio’s en providers zullen volgen.

05. Reageer razendsnel op berichten
iOS8-berichtenapp
Zonder de berichtenapp te openen, kun je vliegensvlug een reactie sturen op een binnengekomen berichtje. Door simpelweg naar beneden te swipen over de notificatie verschijnt er een tekstblokje waarin je jouw antwoord kunt intypen of inspreken. Deze functie zal bovendien ook beschikbaar zijn voor andere apps als Facebook en Twitter.

04. QuickType voorspelt wat je gaat schrijven
iOS8-quicktype
Apple neemt een kijkje naar de voorspellende tekstfunctie van Android. De nieuwe berichtenfunctie in iOS8 heeft een balkje bovenaan het toetsenbord dat woorden laat zien die je waarschijnlijk wilt gebruiken in je antwoord. Hoe vaker je het gebruikt, hoe nauwkeuriger je iPhone zal raden wat je wilt zeggen.

03. Swipen op een iPhone!
iOS8-swipe
iOS8 staat eindelijk derde partijen toe om aanpassingen te maken aan je toetsenbord. Deze functie is natuurlijk al jarenlang aanwezig bij Android, maar tot nu toe was Apple de enige die jouw van je toetsenbord voorzag. Applicaties als Swipe kunnen vanaf iOS8 dus ook gewoon op je iOS-toestel gebruikt worden om sneller berichten te tikken.

02. Spotlight wordt slimmer
Spotlight
Spotlight (die zoekbalk die verschijnt als je naar beneden swiped op je homescherm) zal een stuk functioneler worden. Je gebruikt dit balkje met iOS8 niet alleen meer om binnen je iPhone te zoeken, maar ook daarbuiten. Daarom staat er geen ‘Search iPhone’ maar ‘Spotlight Search’ in beeld als je hem opent. Als voorbeeld werden bioscoopfilms gebruikt. Normaal gesproken moet je een browser of andere app openen om te zien welke films er draaien, maar dit is nu allemaal mogelijk in de Spotlightbalk. Handig, en het maakt alles weer net iets sneller en gestroomlijnder.

01. En zo ziet iOS8 eruit
[lg_folder folder=”Apple/iOS_8/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *