Acht dingen die je nog niet wist over Nintendo

Acht dingen die je nog niet wist over Nintendo
Hoera! Het Japanse gamebedrijf Nintendo bestaat deze week precies 125 jaar. Op 23 september 1889 werd het bedrijf opgericht door Fusajiro Yamauchi. Maar ze hielden zich destijds met hele andere zaken bezig. We hebben daarom wat randoom facts over Nintendo verzameld. Want het is een bedrijf met een érg rijke geschiedenis.

Nintendo begon als spelkaartenmaker

We kennen Nintendo vooral als de gamefabrikant die de wereld meer dan 30 jaar geleden de NES gaf, maar ten tijde van de oprichting 125 jaar geleden begon het bedrijf met spelkaarten en ander simpel speelgoed.

De reden dat Luigi groen is..
De reden dat Luigi groen is..
Is omdat er in Mario Bros geen geheugen vrij was om hem een nieuwe kleur te geven, daarom hebben ze zijn kleuren gekopieerd van de beroemde schildpad. Groen voor zijn overal, luchtbruin voor zijn huidskleur. Het lukte ze wel om de tinten nog iets aan te passen.

Mario-tekenaar wilde Manga tekenen
Mario-tekenaar wilde Manga tekenen
Shigeru Miyamoto is de held die onder meer de videogameseries van Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox, F-Zero en Pikmin voor Nintendo vorm gaf, maar hij droomde er eigenlijk altijd van om stripboeken te tekenen. Hij werd bij Nintendo aangenomen bij het art team, maar stortte zich al snel op het creëren van personages. Geen onverstandige zet.

Duck Hunt begon als speelgoed
[gv data=”YaUmcG3iors”][/gv]
We kennen Duck Hunt vooral als het spelletje waarbij je met een speelgoedgeweer op je tv richt, maar de voorloper was een constructie waarbij je met een speelgoedgeweer keenden van de muur moest schieten, die geprojecteerd werden door een bijgeleverde projector. Een hond die je uitlacht zat er helaas niet bij.

Mario verscheen illegaal in Punch-Out!!
Mario verscheen illegaal in Punch-Out!!
Hoewel de game door Nintendo zelf is uitgegeven, waren ze er allerminst blij mee dat Makoto Wada het personage Mario een cameo liet doen als scheidsrechter. Vandaar dat-ie niet helemaal overeenkomt met het origineel, waarschijnlijk.

Shigeru Miyamoto MOET met de auto komen
Shigeru Miyamoto MOET met de auto komen
Het liefst pakt hij de fiets of benenwagen, maar omdat de 61-jarige videogameontwerper zo belangrijk is voor het bedrijf, wil Nintendo dat hij voor zijn eigen veiligheid met de auto komt. Meer bij The New yorker.

Nintendo probeerde Twister aan de man te brengen in Japan
Nintendo probeerde Twister aan de man te brengen in Japan
In de jaren zestig bracht Nintendo het in Noord-Amerika populaire Twister naar thuisland Japan, maar daar flopte het gigantisch. Cultuurverschilletje. Men zat in Azië niet op dergelijke intieme spellen te wachten.

De stem van Mario wilde Link inspreken
De stem van Mario wilde Link inspreken
“It’s-a me, Mario!” Het zijn beroemde woorden geworden. Deze werden, samen met alle andere opmerkingen, ingesproken door stemacteur Charles Martinet. Hij vroeg aan Miyamoto of hij ook de stem van Zelda’s Link mocht inspreken, maar dat verzoek werd geweigerd: Link moest stil blijven.

Lees ook: dertien dingen die je moet weten over Super Mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *