Achter de schermen bij een ‘drone-orkest’ [video]

Drone-Orkest
Deze theatershow gebruikt een leger aan verkleedde drones die boven het publiek zweven. Een mini docu laat zien hoe lastig dit is.

In het Barbican theater in Londen vlogen onlangs tal van opgedofte drones door de zaal. Tachtig minuten lang zweefden ze boven de hoofden van het publiek, terwijl ze stemgeluiden en verschillende audiobestanden afspeelden.

Militaire operatie
Intel en Vice besloten dit bijzondere project vast te leggen in een tien minuten durende documentaire. Daarin kun je zien wat voor logistieke nachtmerrie het is om dit voor elkaar te krijgen. De producer van het project vergelijkt het niet voor niets met een ‘militaire operatie’.

Denk bijvoorbeeld aan het verwisselen van batterijen. Een speciaal team van mensen stond tijdens de voorstelling paraat om constant de accu’s van de drones te verwisselen. Door alle voorwerpen die aan de vliegende robotjes gehangen werd, gingen deze door het gewicht namelijk al na 5 tot 10 minuten leeg. Bekijk de documentaire hieronder.

[gv data=”y4QQzzU2diM”][/gv]

Website
Als je interesse hebt in drones, bekijk dan vooral ook de website die bij de voorstelling hoorde, waarmee je zelf een drone kunt besturen door een virtuele wereld, via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *