Achteruitkijkcamera van voormalig Apple-medewerkers

Rear Vision
De RearVision is gemaakt door tientallen oud-Apple-medewerkers en biedt 180 graden zicht.

Drie engineers en een stuk of vijftig anderen die Apple hebben verlaten, waaronder veel designers, zijn samen het bedrijfje Pearl begonnen, dat met de RearVision nu zijn eerste product op de markt brengt. Het is een achteruitkijkcamera geworden die bevestigd kan worden aan het nummerbord en 180 graden zicht biedt. Het bekijken van de beelden doe je via je smartphone.

De RearVision heeft een eigen dongle, die weer verbonden is met de diagnostics port van de auto, zodat de snelheid kan worden bepaald. Wanneer er achteruit wordt gereden, begint de RearVision automatisch beelden door te sturen naar de gekoppelde smartphone. Bij rijden vooruit worden verschillende apps getoond, zoals Google Maps, Spotify, of Apple Music. Het filmen gebeurt met een dubbele camera. Er zijn ook nog twee alarmtonen: eentje voor ‘rustig aan, voetganger/andere auto’ en een net wat indringender geluid voor ‘botsing aanstaande’.

Opvallend aan de RearVision is dat hij met zonne-energie kan worden opgeladen en binnen een dag genoeg stroom heeft voor een week. Wanneer de opslagcapaciteit maximaal wordt benut gaat is er genoeg voor een maand.

De RearVision gaat $500 kosten. Of hij ook onze kant op komt is nog niet bekend.

3 reacties

  1. Leuk idee, het is alleen de vraag of dit voor de maten van Nederlandse kentekenplaten gemaakt gaat worden. Overigens zal ik niet snel een unit aan mijn auto bevestigen van €500 die met twee schroeven van mijn auto af te halen is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *