Activeert Google Chrome de Incognitomodus straks vanzelf?

Auteur: , Geen reacties
Incognito-automatisch

Zowel desktops als mobiele browsers krijgen in de toekomst wellicht een nieuwe versie van de privé incognito-modus.

Onlangs werd er een nieuw patent aangevraagd door Google, waaruit blijkt dat ze nadenken over een nieuwe functie voor de incognitomodus van Google Chrome. Deze automatische-functie zou uit zichzelf detecteren of een URL ‘privé’ genoeg is om in de privémodus te tonen, zodat je niet meer handmatig het nieuwe venster hoeft te openen.

URL scannen
Door de kenmerken van een URL te scannen, weet het programmaatje om wat voor website het gaat. Dit voorkomt dat je bijvoorbeeld per ongeluk links aanklikt die schadelijk zijn voor je imago op je werk. De website in kwestie verschijnt op die manier immers niet meer in je browsergeschiedenis.

Dit kan (mits het goed werkt) van pas komen als je op een andere computer dan thuis online iets moet betalen, of als je websites bezoekt waarvan je liever hebt dat anderen er geen weet van hebben (zoals pornosites). Omdat het hier om een patent (deze) gaat, is het natuurlijk maar de vraag of en wanneer Google hier iets mee gaat doen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).