Activision: nieuwe Call of Duty gaat terug naar de basis

Call of Duty
Is het vreselijke spacecowboy-tijdperk dan eindelijk voorbij?

Call of Duty-fans zullen ongetwijfeld in spanning afwachten welke richting het nieuwste deel deze keer opgaat. De laatste CoD-games neigden nogal naar het futuristische, iets waar niet heel veel gamers op zaten te wachten. In tegenstelling tot Activision luisterde EA wel naar de oproep van gamers om terug de tijd in te gaan en leverde met Battlefield 1 een ware topper af.

Tijdens een gesprek over de afgelopen kwartaalcijfers meldde Activision dat de 2017-versie van Call of Duty terug gaat naar zijn roots. En daar mag Sledgehammer voor gaan zorgen. De game-ontwikkelaar meldde zelf met veel enthousiasme op Twitter dat het aan de slag mag gaan met het nieuwe Call of Duty-deel. Zij waren eerder verantwoordelijk voor Call of Duty: Modern Warfare 3 en Advanced Warfare.

Ook vertelde Activision dat de nieuwe CoD-game, die hoogstwaarschijnlijk weer in de herfst gelanceerd wordt, de beschikking krijgt over een traditioneel combat-systeem. Meer details wilde het bedrijf nog niet loslaten, maar volgens Activision is dit hetgeen waar de Call of Duty-spelers en Sledgehammer Games het meest enthousiast over zijn.

Al met al goed nieuws voor gamers die het spacecowboy-tijdperk van Call of Duty zo snel mogelijk willen vergeten. Activision lijkt echter achter de feiten aan te lopen, aangezien haar grootste concurrent EA met Battlefield 1 al een ware ‘old school’ topper in de markt heeft liggen. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *