Adblock Plus wint rechtszaak tegen Duitse uitgever

Auteur: , Geen reacties
Adblock Plus wint opnieuw een rechtszaak

Adblockers worden gehaat door uitgevers en adverteerders, maar daar hebben miljoenen internetters geen enkele boodschap aan. Dat hoeft ook niet, zo oordeelde de Duitse rechter, want het blokkeren van advertenties blijkt daar volledig legaal.

De Duitse mediabedrijven RTL Interactive en Pro 7/Sat 1 sleepten het bedrijf achter Adblock Plus in eigen land voor de rechter. Zij wilden voorkomen dat de advertentieblocker gebruikt mag worden op hun websites en zijn het niet eens met de Acceptable Ads Policy. Dit is een witte lijst, waarop advertenties staan die wel doorgelaten worden. Adverteerders moeten echter veel geld betalen om op deze lijst te komen. Blijkbaar mag Adblock zelf wel geld verdienen, maar de uitgevers die de content maken en hosten mogen dat niet.

De rechter in M√ľnchen oordeelde echter opnieuw dat Adblock Plus niet illegaal is, omdat iedereen het recht heeft om advertenties te blokkeren. Vorige maand kwam een rechter in Hamburg tot dezelfde conclusie. Toen waren het Zeit Online en Handelsblatt die Eyeo (de uitgever van Adblock Plus) aanklaagden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).