Adidas gaat stoppen met deze techproducten

Auteur: , Geen reacties
Adidas gaat stoppen met deze techproducten

Het sportmerk ziet er geen brood meer in.

Veel sportmerken hebben naast kleding, ook een lijn met fitness gadgets. Zo ook Adidas. Het bedrijf heeft echter bekendgemaakt dat de Amerikaanse tak van Adidas gaat onder meer stoppen met het ontwikkelen van wearables. In plaats daarvan wil het merk zich focussen op de Runtastic-app en de winkel-app.

Releases die nog op de kalender staan gaan wel gewoon door, aldus Adidas tegenover Engadget. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een partnerschap lopen met Fitbit. Beide partijen komen volgend jaar met een nieuwe smartwatch op de markt.

Heel vreemd is de keuze van Adidas niet. De concurrentie is immers moordend. Naast techbedrijven, komen ook steeds meer traditionele horlogemakers met smartwatches op de markt. Men ziet door de techy fitness producten-bos de bomen niet meer. Bovendien kun je vaak voor een voordelig bedrag al fitness-gadgets kopen in Chinese webshops als Alibaba, waar de prijzen veel lager liggen. Of de producten ook net zo betrouwbaar zijn is een tweede.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).