Adidas onthult smartwatch met GPS en hartslagmonitor

Adidas Sports Watch
Adidas’ grote concurrent Nike mag dan al een tijdje wearable tech hebben, het merk is niet van plan achter te blijven. Vandaag op de GigaOM Mobilize conference in San Francisco heeft Adidas een smartwatch met ingebouwde GPS en hartslagmonitor geïntroduceerd.

Vanaf 1 november kunnen hardlopers en andere atleten zich een nieuw horloge laten aanmeten. Deze gebruikt de verzamelde gegevens over je lichaam en de afgelegde afstand om een persoonlijk advies te geven over je volgende workout. Dit kan zowel via het schermpje als een Bluetooth koptelefoon.

In tegenstelling tot andere smartwatches heeft deze geen mobiele telefoon nodig om te functioneren. Dit betekent dat er geen notificaties van emails of andere berichten binnen komen, en dat je jouw afspeellijst met renmuziek (Eye of the Tiger, jeweetoch) op het interne geheugentje moet proppen.

Het dingetje gaat bij release $399 kosten, wat een aardige slok op een borrel meer is dan het aanbod van Nike. Daar staat tegenover dat deze meer functionaliteit biedt en niet afhankelijk is van een app op een telefoon. Adidas overweegt om de software open te stellen voor third-party ontwikkelaars maar heeft daar nog geen definitief antwoord op gegeven. (via: Slashgear)

[lg_folder folder=”Adidas/Adidas_Sports_watch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *