Adobe Lightroom eindelijk verkrijgbaar op Android-telefoons

Adobe Lightroom eindelijk verkrijgbaar op Android-telefoons
Android-gebruikers worden steeds meer omarmt door Adobe. De mobiele versie van Adobe Lightroom was tot op heden alleen voor iOS beschikbaar, maar sinds deze week is de geniale foto-app ook op Android-telefoons en -tablets te installeren.

Lightroom mobile is de mobiele app-versie van Lightroom 5 voor de desktop, onderdeel van Adobe Creative Cloud. Met de app kun je foto’s beheren en bewerken. Toegegeven, het editten is niet zo uitgebreid als in Photoshop, maar je kunt zaken als de witbalans en helderheid in een handomdraai aanpassen. Ook het toevoegen van filters is mogelijk. Wat het voor professionele fotografen interessant maakt, is dat je RAW-bestanden kunt importeren.

Een ander voordeel is dat al je foto’s – en de aanpassingen die je doet – automatisch gesynchroniseerd worden op de Adobe-servers. Je hebt daarmee niet alleen een backup, maar kunt de foto’s ook direct openen in Lightroom op je PC of Mac. De app is de eerste 30 dagen gratis, daarna dien je een Creative Cloud-abonnement af te sluiten. De goedkoopste is 12 euro per maan, waarmee het een prijzige aangelegenheid wordt. Maar dat zijn we inmiddels wel gewend van Adobe.

Adobe Lightroom voor Android downloaden kan HIERR.

Hieronder een vlugge hands-on van de app door Android Central:
[gv data=”tFH7vzuXqtQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *