Adobe Lightroom nu ook beschikbaar op de iPad

Adobe Lightroom for iPad
Wanneer jij je een beetje serieus met fotografie bezighoudt, is de kans niet gering dat je ook met Adobe Lightroom werkt, of het op zijn minst kent. Er is nu ook een versie voor de iPad beschikbaar.

Je kunt via de app alle (raw) foto’s uit je bestaande Lightroom catalogus bewerken op je iPad en die daarna desgewenst weer automatisch synchroniseren met de foto’s je desktop computer. Uiteraard kunnen ook foto’s die op je iPad staan worden bewerkt en georganiseerd.

De app is gratis te downloaden, maar je moet wel in het bezit zijn van Lightroom 5 en een Creative Cloud-abonnement. Dit is nodig omdat de app verbinding maakt met de desktopversie van Lightroom. Mocht je bewust geen Lightroom gebruiker zijn, dan is de app dus niet interessant.

Of de app ook echt een oplossing biedt waar de hardcore fotografen op zitten te wachten, dat vraag ik mij af. De echte profs werken liefst met grote beeldschermen waarbij de kleuren van het scherm zorgvuldig zijn gekalibreerd. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met het bewerken op een iPad-schermpje. Waar blijft de grotere iPad Pro?

We laten Adobe zelf even aan het woord in onderstaande reclame-video.

[gv data=”vfh8EsXsYn0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *