‘Adobe Photoshop voor iPad is uit en het zuigt’

Photoshop mist een hoop features
Op het moment heb je absoluut niks aan Photoshop voor de iPad.

Het zou een briljante toevoeging aan Adobe’s gerenommeerde software-lineup moeten worden, maar de reeds uitgekomen Photoshop-app voor iPad is volgens experts een regelrechte ramp. Het is volgens de gebruikers niet zozeer dat de app niet werkt, het is vooral dat de app niet eens iets kan!

Adobe is al een zeer lange tijd met een mobiele toepassing voor van Photoshop op iPad bezig en veel van de marketing voor de app was ontzettend veelbelovend. Nu gebruikers toegang krijgen tot de volledige versie van de app blijkt daarentegen dat Adobe helemaal niks te bieden heeft.

In het onderstaande filmpje maakt fotograaf en YouTuber Spyros Heniadis de app helemaal kapot. Er zouden nauwelijks features beschikbaar zijn voor de app en veel van de features blijken ook nog eens compleet nutteloos.

[gv data=”CRXqSin4yOw”][/gv]

Zo kun je bepaalde tools niet aanpassen, is de app niet goed geïntegreerd in het Apple-ecosysteem en kun je geen layers maken. Dat laatste is nog erger dan het klinkt, want een van de enige goede features van de app is het feit dat je volwaardige Photoshop-projecten kunt importeren. En je raadt het al, zo kun je layers wel bekijken! Kortom, volledig zonder belangrijke features met nauwelijks een pluspunt te bekennen.

Niet heel gek dus, dat gebruikers de app kapotmaken in de App Store:

Adobe belooft de app in de komende tijd ‘agressief te updaten’ en gebruikers mogen nu dus hopen dat basisfuncties voor Photoshop uiteindelijk aan de software zal worden toegevoegd. Tot die tijd zijn er genoeg alternatieven waarmee je het klusje wel geklaard kan krijgen.

Adobe kondigde reeds een nieuwe A.I.-gedreven Photoshop camera-app aan. Daarover lees je in dit artikel alles.

Foto @Adobe

Lees ook: iPad 2019: Dit is de nieuwe 10.2-inch publieksfavoriet

Nog geen reacties

 1. Om maar te zwijgen over de abonnement structuur welke je steeds vaker ziet in de appstore. Nog 2 jaar en je kunt een app niet meer kopen en blijven gebruiken, je gaat maandelijks betalen voor een app e uiteindelijk wordt dat een duur grapje.

  • @turbobrick: Dat heb ik ook gemerkt ja.
   Nou vind ik dat bij een game als Mario Kart Tour niet zo heel erg, Als je dagelijks speelt haal je die 5,- er goed uit, vergeleken losse ruby’s kopen. En zodra je stopt met betalen kun je alles nog steeds en behoud je ook alles, Je krijgt alleen minder rewards.

   Pak je een app als “SimplyPiano”, Dan heb je allereerst bijna geen gratis content, En moet je maandelijks betalen om van de rest van de app gebruik te maken.
   Stop je met betalen, dan zijn al je “premium” courses foetsie. En dat is fout. -uninstalled.. (Yousician doet het beter en ondersteund meer instrumenten). Maar SimplyPiano komt er toch nog mee weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *