Aeromine mini-windgenerator overtreft zonnepaneel

Aeromine Technologies windgeneratoren op een kantorencomplex.

Het waait in de winter zelfs nog iets harder dan in de zomer. Met de Aeromine mini-windgenerator, heb je ook in de winter schone stroom.

Windenergie, ook in de winter

De dagen van goedkope elektriciteit uit fossiel, zijn voorlopig voorbij. Nu Poetin de gaskraan definitief heeft dichtgedraaid en ook andere fossiele brandstoffen, zoals steenkool, schaarser worden, wordt groene, duurzame energie onontkoombaar.

Vandaar dat er steeds meer mensen kijken naar windenergie. Vooral in een koud, winderig land als Nederland, is windenergie vooral in de winter, als er geen zon is, een dankbare energiebron. Niet iedereen kan een reusachtige windmolen in zijn tuintje plaatsen, maar gelukkig hebben de uitvinders van Aeromine een superefficiënte mini-windgenerator ontwikkeld. Deze kan je gewoon op je platte dak plaatsen. Wil je je elektrische auto in de winter opladen? Dan is dit apparaat natuurlijk heel geschikt.

Aeromine
Een prototype van een Aeromine. Bron: Aeromine Technologies

Aeromine wekt bijna altijd wat stroom op

Bijzonder aan de Aeromine mini-windgenerator is dat er geen grote bewegende wieken in zitten. Het apparaat concentreert de wind, en daarom kan er al uit een briesje van 8 km/h flink wat energie worden gehaald. De gemiddelde windsnelheid in de winter is bijna twee keer zo hoog, dus daar komt heel wat energie uit vrij.

Als de wind er doorheen waait, ontstaat er een zuigende werking (Wet van Bernouilli) die een propeller, onder de stellage, in beweging brengt. Helaas is niet elke dak geschikt voor de Aeromine. Heb je een plat dak? Dan val je in de prijzen. Want daar is de Aeromine precies geschikt voor!

Waar kan je de Aeromine kopen?

Helaas is de Aeromine dit jaar nog niet te koop. Het bedrijf achter deze slimme windturbine verwacht in de loop van 2023 de eerste exemplaren van de lopende band te kunnen laten rollen. Ben je een handige knutselaar? Dan kan je er ook zelf een bouwen. Het is een vrij eenvoudig, maar wel slim apparaat.

Volgens de makers kan het voor de helft van de kosten van 16 standaard zonnepanelen met evenveel opbrengst geplaatst worden. Dat komt neer op kosten rond de twee- tot drieduizend euro en een opbrengst van rond de vijfduizend kWh per jaar op de plek waar het bedrijf gevestigd is: de stad Houston in de deelstaat Texas van de VS.

De gemiddelde windsnelheid is daar 11-15 kilometer per uur. Vergelijkbaar met Nederland dus. Waarschijnlijk weten we meer zodra de eerste exemplaren in de verkoop gaan.

Update

Ondertussen is meer bekend over de Aeromine. naar aanleiding van de grote interesse hebben we een vervolgartikel geschreven.

39 reacties

    • Ik heb interesse in dit apparaat, woon 800 meter van zee en bijna altijd wind, heb een plat dak waar zonnepanelen op liggen, en eventueel jullie apparaat

  1. We hebben ook eens gekeken naar een handzame huis tuin en keuken windturbine. Een die om een verticale as draait. Echter de mast moest wel ca 15 meter boven de omliggende bebouwing uitsteken. Hoe zit dat met de Aeromine?

  2. Ik heb deze kleine windmolens in China en in Mongolia gezien.
    Zowel als windmolen en ook verticaal met een roterende kop en de generator in de pijp.
    Ze worden gebruikt evenals zonnepanelen voor verlichting en de TV in gers. (Mongoolse tenten) via een 12 V autobatterij met omvormer. Niet voor de verwarming,dat gaat niet bij – 20 of meer, daarvoor hebben ze gedroogde koeienvlaai met odeur, of hout of kolen..

    Ze worden in China gemaakt. Maar worden niet in Nederland ingevoerd.
    Geen idee of windmolens verboden zijn hier of dat de productie momenteel tevreden is met de klandizie in Azie.

  3. klinkt bijna te mooi om waar te zijn, als dat zo is moet er op elk dak zo’n machine komen te staan en wel zo snel mogelijk, ik wil er volgend jaar wel een op mijn dak, misschien wel twee of meer, want ze zijn stil en relatief goedkoop

  4. Wij hebben interesse in de aeromine.
    Wat wij willen weten of het apparaat herrie maakt. Wij wonen in een rijtjeshuis met plat dak in een woonwijk

    • Of het interessant is hangt af van de ligging van jullie rijtjeshuis en de hoogte. De herrie is vrij beperkt, tot die van de kleine propeller onder de constructie. Dat is namelijk het enige bewegende onderdeel.

  5. Ik heb veeI interesse in de aeromine. Ik woon in een appartementencomplex met een plat dak.
    Hier staan 3 appartementencomplexen naast elkaar. Wij willen graag verduurzamen.

  6. Ik heb veeI interesse in de aeromine. Ik woon in een appartementencomplex met een plat dak.
    Hier staan 3 appartementencomplexen naast elkaar. Wij willen graag verduurzamen.

  7. Ik heb veel interesse in de aeromine. Ons appartementencomplex heeft een plat dak en wij willen graag verduurzamen, evenals de 2 appartementencomplexen die naast ons gebouw staan.

  8. Ik heb veel interesse in de aeromine. Ons appartementencomplex heeft een plat dak en wij willen graag verduurzamen, evenals de 2 appartementencomplexen die naast ons gebouw staan.

  9. Zijn er al enige updates , oftewel wanneer en waar (wat gaat het kosten)kunnen we deze energie opwekker kopen ?
    Zeker nu de saldering weggaat, is dit een mooie aanvulling/vervanging voor in de avond uren als de zon weg is . En de meeste mensen meer stroom verbruiken omdat ze dan thuis zijn .

    • Nee, dit concept werkt daar niet. De enige alternatieve energie die je in je situatie op kunt wekken, beperkt, is zon. Waarschijnlijk is het concept wel toepasbaar op het dak van jullie appartementencomplex, als dat plat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *