Agenten in LA krijgen bodycams die alles vastleggen

Auteur: , Geen reacties
Body cam bij een Amerikaanse agent

Na alle commotie de afgelopen maanden krijgen agenten in Los Angeles, California vanaf maandag body cam's aangemeten. Dit om welles-nietes discussies te voorkomen die leiden tot nog meer geweld tegen de politie binnen de VS.

Het is momenteel geen lolletje om het beroep van agent uit te voeren in de Verenigde Staten. Ook al zijn er altijd mensen die een mening klaar hebben: momenteel zijn agenten misschien wel grootste hot topic in de VS sinds jaren. In Californië is de overheid de negatieve geluiden over de politie zat. Agenten uit Los Angeles krijgen vanaf maandag bodycam’s aangemeten. Deze action-cams (die sommige Nederlandse politie-eenheden ook al dragen) moeten discussies gaan voorkomen of het bijvoorbeeld terecht is als een agent geweld gebruikt tegen een verdachte.

Alle beelden die worden geschoten worden niet openbaar gemaakt tenzij een rechter anders bepaalt. Toch is het mogelijk dat de LAPD sommige beelden juist wel gaat delen als het gaat om goede PR. Zo heeft de politie in Seattle zijn eigen YouTube kanaal, vergelijkbaar met het Nederlandse PRO 24/7.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).