Aibo, de slimme robothond van Sony, is terug

Aibo, de slimme robothond van Sony, is terug
Deze hond hoef je niet uit te laten.

Wellicht herinner je Aibo nog van vroeger. De robothond van Sony die in 1999 op de markt werd gebracht. Anno 2017 zijn de technieken sterk verbeterd en Sony leek het een goed idee om de Aibo in een nieuw jasje te steken. De AIBO ERS-1000 is hier en het ‘dier’ is slimmer dan ooit.

De robothond kan bijvoorbeeld huisgenoten onderscheiden. Slimme sensoren meten het gedrag van een persoon en bouwt data op aan de hand van geluiden en bewegingen. Het ontwerp van de Aibo is ook grondig aangepakt. Het apparaat is minder robot en meer hond geworden. De bewegingen verlopen soepeler en de nieuwe Aibo is daarom ook speelser om te zien. Een klein kind kon nog wel is bang worden van de oude Aibo. De nieuwe versie oogt een stuk vriendelijker.

De robot hoef je niet uit te laten, maar de Aibo heeft wel aandacht nodig. Zo gaat de batterij slechts twee uur mee. Het duurt zo’n drie uur om de accu van de robot op te laden. Zoals je wellicht al kon verwachten is de robothond (voorlopig) alleen in Japan te koop. Een video van het apparaat check je hieronder.

[gv data=”sJciRIZQTg4″][/gv]

3 reacties

  1. Typisch Sony, al jaren bezig met die Aibo hond en het is net als toen, het blijft duur en dus lang niet voor iederen bereikbaar, geen globale launch, en nauwelijks stamina.

    Maak eens zoiets voor de gewone man, zorg dat het overal te krijgen is en het echt bruikbaar is.

    • @turbobrick: Beter kunnen is zelf doen. De opmerking “gewone man” krijgt ook een beetje een baard. Misschien had de gewone man wel op moeten letten op school. Of niet op z’n 18e gaan werken. Dan had de gewone man nu een Aibo kunnen laten importeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *