Aira navigeert blinden op afstand dankzij speciale bril

Aira navigeert blinden op afstand
Veel persoonlijker kan een service niet worden.

Het is begrijpelijk dat blinden en slechtzienden vaak moeite hebben met het verkeer te begrijpen. Hoewel de hulpmiddelen van tegenwoordig zoals een hond en speciale stokken veel van deze problemen weg kunnen halen, kan een extra gadget nooit kwaad. Dat dachten de mensen van de Amerikaanse startup Aira ook.

Uiteindelijk heeft het bedrijf haar eigen Google-glass-gebaseerde smart-glasses op de markt gebracht, waardoor een getraind persoon op afstand mee kan kijken met de drager. Wanneer de brildrager even niet meer weet waar hij of zij naar toe moet, kan deze geholpen worden op afstand.

De helper op afstand ziet namelijk precies hoe de omgeving eruitziet en kan adequate instructies doorgeven hoe de brildrager moet lopen. Naast het zicht van de speciale bril kan de begeleider ook via Google Maps meekijken om mee helpen te navigeren.

Daarnaast is het systeem te verkrijgen voor smartphones. Volgens Aira moet boodschappen doen of een taxi aanhouden hierdoor makkelijker afgaan voor blinden en slechtzienden. Het bedrijf hamert er echter op dat de speciale smart-glasses niet ter vervanging dienen van bestaande hulpmiddelen, maar slechts een aanvulling zijn op deze handige systemen.

Het systeem is inmiddels beschikbaar in de Verenigde Staten in verschillende prijscategorieën. Of Aira ook plannen heeft om buiten de VS haar diensten aan te bieden, is niet bekend.

[gv data=”PEejIaDTCwQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *