Airbnb bant duizenden wilde feestgangers

Auteur: , Geen reacties
Airbnb bant duizenden wilde feestgangers

Het risico dat je woning door wilde Airbnb-huurders wordt vernield lijkt kleiner te zijn geworden.

Het in 2007 opgerichte Airbnb is in een aantal jaar extreem populair geworden. Online mensen hun huizen aan elkaar laten verhuren bleek een gouden zet. Letterlijk, want onlangs werd het bedrijf op $10 miljard gewaardeerd. Het succes van Airbnb zorg geregeld voor scheve gezichten bij hotels – want minder inkomsten – en gemeentes, die kunnen fluiten naar toerismebelasting als iemand via Airbnb iets huurt of verhuurt.

Maar er is nóg een groep die geregeld hinder ondervind van Airbnb, en dat zijn de verhuurders zelf. Het is in de korte geschiedenis van Airbnb al regelmatig voorgekomen dat Airbnb-huurders een gehuurde woning compleet vernielen of in een puinhoop achterlaten. Hoogtepunt was het incident met New Yorker Ari Teman, die zijn appartement dacht te verhuren aan een Airbnb-gebruiker met goede reviews, maar er na afloop van de huurperiode achterkwam dat er een beestachtig seksfeest had plaatsgevonden. Schade: €65.000.

In een interview met Yahoo geeft Airbnb-CEO Brian Chesky – een van de jongste miljardairs ooit – aan dat ze geleerd hebben van dergelijke incidenten. Ze hebben een team van 100 man ingeschakeld om te voorkomen dat dit soort dingen niet meer gebeuren. Iets dat heeft geresulteerd in het verbannen van “duizenden en duizenend Airbnb-leden” die zich hebben misdragen. Moet toch een fijn gevoel geven aan Airbnb-verhuurders.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).