Al 700.000 handtekeningen voor PC-versie GTA 5

Auteur: , 8 Reacties

Een PC-versie van GTA 5, het spel dat voor de Xbox en Playstation al meer dan 32,5 miljoen keer is verkocht, is tot op de dag van vandaag niet aangekondigd. Dit tot grote onvrede bij een grote groep gamers, die massaal hun onvrede uitten via een online petitie.

Geruchten over de komst van een pc-versie van het vijfde deel uit de Grand Theft Auto-reeks komt zijn er in overvloed. Regelmatig duiken er obscure listings op bij gamewinkels. Maar vanuit Rockstar Games is een officiële aankondiging nog altijd uitgebleven.

Laten we zijn voorganger er eens bijpakken. Bij Grand Theft Auto 4 kwam de PC-versie 214 dagen na de consolerelease uit. Grant Theft Auto 5 voor de Xbox 360 en Playstation 3 ligt inmiddels al 228 dagen in de winkels, maar tastbaar bewijs dat ‘ie er überhaupt komt is er nog steeds niet. Iets dat de petitiemaker steekt, want voor veel gamers is het dé manier om GTA te spelen. Al is het alleen maar vanwege het grote aantal mods, zo valt in de petitie te lezen:

“Please release GTA V on PC. GTA games have been a large part of so many people’s lives and it’s a big shame not seeing the newest iteration of the game being released on the most powerful platform. Things like modifications have always been a HUGE part of PC gaming and modded GTA is some of the most insanely fun times you can have.”

De online petitie wist in een paar dagen al meer dan 100.000 handtekeningen te verzamelen. Inmiddels zijn ze de grens van 700.000 gepasseerd en op het moment van schrijven staan ze op 712.722. Hopelijk genoeg om GTA5 niet hetzelfde lot als Red Dead Redemption te laten ondergaan.8 reacties

Hij komt wel, geen zorgen. Eerst moeten ze GTA Online volledig op punt zien te krijgen voor ze het uitbrengen op PC.
Bij een PC versie zullen er nog meer fouten zijn.
+ Hackers kunnen veel gemakkelijker hun gang gaan.
Wat een onzin, er is tot nu toe nog nooit een GTA versie geweest die niet op de pc is uitgekomen afgezien van wat slappe aftreksels voor handhelds zoals china town wars.
Ga er van uit dat hij deze zomer uit komt.
kan niet wachten tot GTA V voor de pc uitkomt. Zit dagelijks te azen op TPB voor een versie:)
@diehard: Dat heeft weinig nut :p het is niet alsof hij eerder op TPB gaat verschijnen dan hij aangekondigd wordt. Enige wat je nu gaat vinden zijn neppers en virussen.
@fant: Weet ik, heb ook nog niks gedownload ^^ maar toch check ik het elke dag even.

@MrSkyline. Maar de PC versie van GTA laat wel lang op zich wachten. Hij hoort hier al lang te zijn!
@diehard: Dat is precies de reden waarom consoles voorrang krijgen. Als ze direct de PC versie uit zouden brengen, of aan zouden kondigen voor de console versie verkrijgbaar is dan zou iedereen de game downloaden aangezien de meeste mensen de game kopen voor de single player. Hoe dan ook speel ik GTA altijd het liefst op de console, dat heeft zo zijn charmes.
Hoezo moet mijn reactie worden goedgekeurd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).